Anavatan Haberleri

Adıgey Cumhuriyeti Başkanı Kumpıl Murat, KAFFED Heyeti'ni kabul etti

Anavatan ziyaretleri kapsamında KAFFED Heyeti Adıgey Cumhuriyeti Başkanı Kumpıl Murat tarafından kabul edildi. Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından yapılan açıklamaya göre Başkan Kumpıl Murat görüşmede heyetin başlıklar halinde ilettiği konularda gereken desteği vereceğini, ayrıca atılacak karşılıklı adımlar ile Türkiye ve Rusya ilişkilerinin de olumlu anlamda etkileneceğini belirtti.

Haber 2024-04-18 11:15:29

'Altılı masadan da teklif geldi' itirafı... 'Korkutmaya devam edeceğiz' diyerek destekleyecekleri lideri duyurdu

Seçim takviminin belirlenmesinden sonra Türkiye, iyiden iyiye seçim iklimine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan, Muharrem İnce gibi isimler Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Ayrıca milletvekili seçimleri de oldukça kritik, siyaset kulisleri hareketlenirken Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'den yeni açıklama geldi.

Haber 2023-03-17 08:08:15

Türk siyasetine damga vuran ANAP, yeniden sahnede! AK Parti'ye destek altılı masaya sert sözler: 'Bacakları da kırıldı'

12 Eylül sonrası kurulan ve Türk siyasi tarihinin önemli dinamikleri arasında yer alan Anavatan Partisi (ANAP), 14 Mayıs seçimleri öncesinde yeniden gündem oldu. Kurucusu Turgut Özal döneminde altın yıllarını geçiren ANAP, Mesut Yılmaz ile de hükümetin ortağı olmuştu. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında geçecek seçimler öncesi ANAP'ın Genel Başkanı Çelebi'nin sözleri dikkat çekti.

Haber 2023-03-13 09:30:08

HÜDA PAR seçim kararını açıklamıştı! Cumhur İttifakı'ndan ilk açıklama geldi

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde HÜDA PAR, Cumhur İttifakı'na katılacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici'den de bir açıklama geldi. HÜDA PAR'ın Erdoğan'ı destekleme açıklaması ile Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi'nin Cumhur İttifakına katılımı konusundaki değerlendirmesi sorulan Destici, "Cumhur İttifakının ilkelerini benimseyen, özümseyen her parti Cumhur İttifakına katılabilir, güç verecektir" dedi.

Haber 2023-03-12 18:41:08

Başkandan '18 bin lira alacağım var' deyip parti binasını kundakladı! Şok ifade: Çocukluk arkadaşımı uyuşturucuya alıştırdılar

Adana'da Kasım ayında meydana gelen olayda Anavatan Partisi Adana İl Başkanlığı binası kundaklandı, polis olayla ilgili 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerden A.Y. “Çocukluk arkadaşımı burada uyuşturucuya alıştırdılar. İl başkanının bana 18 bin lira borcu vardı. Bunları konuşmak için binaya geldim. Ben kundaklamadım'' derken, şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 09-12-22 11:07

Parti binasında dilini delmişler! İşkence iddiasında şok 'zımba teli sökücü' detayı... İl başkanı dahil çok sayıda tutuklama

Adana'da Anavatan Partisi İl Başkanlığı binasında işkence yaşandığı öne sürüldü. F. Ç.'nin (23) ailesi oğullarının parti binasında ve ofiste işkenceye maruz kaldığını, parasıyla kimliğinin gasbedildiğini ve tehditle para istendiğini iddia etti. Aralarında Anavatan Partisi İl Başkanı Üveyik'in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Şüphelilerin üzerinde ve ofiste F. Ç.'nin kimliği, uyuşturucu hap gibi nesneler ele geçirildi. 'Zımba teli sökücü' ile yaralama iddiası ise kan dondurdu.

Haber 05-12-22 10:43

Adana'da parti binasında ve ofiste işkence iddiasına 5 tutuklama

Adana'da parti binasında ve bir ofiste alıkoydukları gence işkence yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 zanlıdan Anavatan Partisi İl Başkanı Mehmet Üveyik'in de aralarında bulunduğu 5'i tutuklandı.

Yurthaber 05-12-22 10:03

Gurbetçilerin hüzün dolu dönüşü! Türkiye’de yaşayan vatandaşlara çağrı: Avrupa’ya özenmeyin

İş imkanları başta olmak üzere çeşitli nedenlerle yıllar önce sevdiklerini geride bırakıp çalışmak için Avrupa ülkelerine göç eden gurbetçiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem yaz tatilini hem de Kurban Bayramı’nı sevdikleriyle birlikte anavatan Türkiye’de geçirmek için temmuz ayından itibaren Türkiye’ye geldi. Dönüş yoluna giren gurbetçiler uzun araç kuyrukları oluştururken “Avrupa’ya özenmeyin, Türkiye çok farklı” çağrısında bulundu.

Haber 03-08-22 15:28

Gurbetçiler dönüş yoluna geçti! 'Avrupa bildiğiniz gibi değil, halinize şükredin'

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini anavatan Türkiye'de geçiren gurbetçiler, dönüş yolculuğuna başladı. Türkiye'den ayrılan Enver Kutlu, "Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız hallerine şükretsinler. Avrupa onların bildiği gibi Avrupa değil. Önce vatan" dedi.

Haber 29-07-22 10:13

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Alanya'da gazetecilerle bir araya geldi:

"Anavatan Türkiye ile milli meselelerde tam bir mutabakatımız var" - "Birleşik Kıbrıs, Kıbrıs'ta mümkün değildir. Yaşadık, gördük. Birleşik Kıbrıs, 'Bulaşık Kıbrıs'tır"

Yurthaber 29-05-22 17:20

Tansu Çiller'in yeni partisi hangisi? Tansu Çiller parti mi kuracak, Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek?

Tansu Çiller'in parti kuracağı söylentilerinin ardından Çiller'in yeni partisi merak edilmeye başlandı. Eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Ben milletimi özledim. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal” diyerek siyaset için yeşil ışık yakmıştı. Peki Tansu Çiller'in yeni partisi hangisi? Tansu Çiller parti mi kuracak? Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek? İşte merak edilenler...

Haber 15-03-22 10:11

Tansu Çiller kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Tansu Çiller Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek? Partisi hangisi?

Bir dönem Türkiye politikasında çokça konuşulan isimlerden olan eski politikacı, siyaset insanı ve eski Türkiye Başbakanı Tansu Çiller'in yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Peki Tansu Çiller kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Tansu Çiller Anavatan Partisi’nin başına mı geçecek? Partisi hangisi? İşte hayatı, biyografisi ve merak edilenler...

Haber 12-03-22 15:10

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi'den birlik ve beraberlik çağrısı:

"Türkiye şu anda yangınlarla mücadele ediyor. Tüm yaşanan zorlukların üstesinden gelebilmenin yeri de birlik ve beraberliktir"

Yurthaber 08-08-21 16:31

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi, partisinin Kütahya il binasının açılışına katıldı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi, partisinin Kütahya il binasının açılışına katıldı

Yurthaber 07-08-21 14:07

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi'den birlik ve beraberlik vurgusu:

"Bizler Türkiye'nin birlikte çözemeyeceği hiçbir meselesinin olmadığını biliyoruz. Mutlaka bir ve beraber olmamız lazım"

Yurthaber 30-07-21 17:53

Gurbetçilerin anavatan yolculukları sürüyor

Gurbetçilerin anavatan yolculukları sürüyor

Yurthaber 20-07-21 12:16

Yıldırım Akbulut kimdir, neden öldü? Eski başbakan hayatını kaybetti

Siyasete Anavatan Partisi ile başlayan Yıldırım Akbulut’un hayatını kaybettiği açıklandı. ANAP’ta genel başkanlık, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapan Yıldırım Akbulut, son olarak Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliği yapıyordu.

Haber 14-04-21 16:56

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ve Genel Sekreter Kabakçı'nın Kovid-19 testleri pozitif çıktı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ve Genel Sekreter Kabakçı'nın Kovid-19 testleri pozitif çıktı

Yurthaber 09-04-21 21:18

Anayasa Mahkemesinin siyasi parti mali denetimleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Yüksek Mahkeme, bilgileri istenen sürede veya düzenli şekilde Anayasa Mahkemesine vermeyen Anavatan Partisi, Liberal Demokrat Parti ile Türk Birliği Partisinin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi

Yurthaber 02-03-21 09:38

KKTC Cumhurbaşkanı'ndan flaş Türkiye açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum-Yunan ikilisi ile bu ikiliye destek veren ülkelerin baskı ve dayatmalarına asla boyun eğmeyeceklerini belirterek, "Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden ve Türk askerinden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz" ve "Devletimizi, özgürlüğümüzü ve egemenliğimizi tehlikeye atacak bir anlaşmayı imzalayacak kalem de bende yoktur" dedi.

Haber 31-01-21 21:25

Kahreden olay! Baba ve oğlu bir gün arayla koronavirüse yenik düştü

Kocaeli’de yaşayan eski Anavatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Süleyman Süzer ve babası Osman Süzer bir gün arayla koronavirüse yenik düşerek yaşamını yitirdi.

Haber 31-12-20 12:32

Baba ve oğlu 1 gün arayla korona virüse yenik düştü

Kocaeli’de yaşayan eski Anavatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Süleyman Süzer ve babası Osman Süzer 1 gün arayla korona virüse yenik düşerek yaşamını yitirdi.Edinilen bilgilere göre, eski Anavatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Süleyman Süzer, korona virüs sebebi ile tedavi altına alındığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde önceki gün hayatını kaybetti.

Yurthaber 31-12-20 12:26

Anavatan Partisinden Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajı

Anavatan Partisinden Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajı

Yurthaber 30-10-20 18:31

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Eski Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı ve eski başbakan Mesut Yılmaz yaşamını yitirdi.

Haber 30-10-20 10:42

Asrın projesi askılı boru sistemiyle Anadolu'dan KKTC'ye su taşıyor

"Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi"nin hattaki arızanın giderilmesinin ardından 6 Ekim'de yeniden devreye girmesiyle, Anadolu suyu 107 kilometre uzunluğundaki boru hattıyla KKTC'ye ulaştırılıyor - Mersin'in Anamur ilçesindeki Alaköprü Barajı'ndan 2015 yılından bu yana 236 milyon 457 bin metreküp su, dünyada ilk defa uygulanan askılı boru sistemiyle Girne'deki Geçitköy Barajı'na aktarıldı - Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran: - "Proje, Türkiye Cumhuriyeti'nin kardeşliğinin ve anavatan olma duygusunun bir yansıması. Anamur halkı olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 19-10-20 11:17

İmren Aykut’tan Başkan Gürün’e ziyaret

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan, Anavatan Partisi döneminde milletvekili, Devlet Bakanı ve Çevre Bakanı olarak görev alan Dr.

Yurthaber 08-09-20 15:53

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıl dönümü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "Kıbrıs Türk'ünün kararlı mücadelesinde her zaman yanında olan Anavatan Türkiye, 46 yıl önce olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türk'ünün barış, istikrar ve huzurunun güvencesidir, olmaya da devam edecektir" - "Ada'da hakça ve kalıcı bir çözüme varılması ancak Kıbrıs Türk'ünün eşit statüsünün kabulüyle mümkündür. Kıbrıs Rum tarafı Kıbrıs Türk'ünün siyasi eşitliğini ve Ada'nın doğal kaynakları üzerindeki eşit haklarını gecikmeksizin teslim etmelidir" - "Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı her zaman barış ve uzlaşıdan yana tavır alarak, çözüm yönünde açık bir irade sergilemiştir. Ancak bu durum, Kıbrıs Türk halkının haklarından her ne pahasına olursa olsun fedakarlık yapılacağı anlamına gelmez"

Yurthaber 20-07-20 12:15

Son tanıkların dilinden Bulgaristan'dan zorunlu göçün hikayeleri

Komünizm rejiminin hakim olduğu yıllarda Bulgaristan'da uygulanan asimilasyon politikası sebebiyle doğup büyüdükleri toprakları terk ederek Türkiye'ye yerleşen Bulgaristan göçmenleri, 1984-1989 yılları arasında yaşadıklarını anlattı - Muhammet Gölcüklü: - "Aralık 1984'te Türkler'in isimlerini değiştirmeye çalıştılar. Bizler de ayaklandık, yürüyüşlere katıldık, bizim ay yıldızlı bayrağımız var, devletimiz var dedik" - Enver Özkan: - "Ailecek hayalimiz Türkçe konuşup Türkiye'de yaşamaktı. Anavatan, sınırı açar açmaz 3 Haziran 1989'da Kapıkule'den giriş yaptık" - Halil Öztürk: - "Köyde yaşlı Bulgar kadın sordu 'Bunlar kim' diye. Polis, 'Bunlar Türk, Bulgar olmak istemiyorlar, Belene'ye götürüyoruz' dedi. Biz 'Açız' diye bağırdık. Kadın bizi duyunca yaptığı ekmeği getirdi. Bulgarlarla bir sorunumuz yoktu, çok iyi anlaşırdık. Bizim sorunumuz rejimleydi"

Yurthaber 06-06-20 13:41

Servet Yiğit’in vefatının 15. yıl dönümünde unutulmadı

Gaziantep’in Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru, yaklaşık 20 yıl Araban ilçesi belediye başkanlığı görevini yürüten merhum Servet Yiğit’in vefatının 15’inci yıl dönümünde unutmadı.Başkan Doğru yayımladığı mesaj ile Araban ilçesinin yetiştirdiği önemli devlet adamlarından olan 1984-2004 yılları arasında Anavatan Partisi’nden 4 dönem üst üste ilçe belediye başkanlığı görevini yürüten merhum Servet Yiğit’i ölümünün 15.

Yurthaber 02-05-20 16:28

Vahit Bingöl: “Özal’ı unutmayacağız”

Ölüm yıldönümünde Turgut Özal hakkında bir açıklama yapan Anavatan Partisi Erzurum eski İl Başkanı Vahit Bingöl, Anavatan Partisinin kurucusu ve doğal lideri Turgut Özal’ı unutmayacaklarını, zira yerinin aradan geçen yıllara rağmen doldurulamadığını söyledi.Vahit Bingöl, Anavatan Partisinin kurucusu ve doğal lideri Turgut Özal’ı unutmayacaklarını; zira yerinin, aradan geçen yıllara rağmen doldurulamadığını söyledi.Ülkemizin dünyayla birlikte koronavirüs gibi bir bulaşıcı hastalıkla topluca mücadele ettiği bu günlerde, başta Atatürk olmak üzere, onun gibi ileriyi gören, çaplı ve cesaret sahibi, demokrasiyi önceleyen, insan haklarına ve inanç hürriyetine önem veren, ayrımcılıktan uzak bir yapısı olan liderlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu kaydeden Vahit Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:“Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden bazı iç ve dış meselelere Özal zamanında parmak basıldı ve el atıldı ve çözüm için çalışılmaya başlandı.

Yurthaber 16-04-20 18:08

Kafkas Dernekleri Federasyonu Olağan Genel Kurulu

Genel Başkan Yıldız Şekerci: - "Anavatan ile ilişkilerimizin güçlenmesi için yaptığımız çalışmalara kamusal desteğin ve katılımın artmasını bekliyoruz"

Haber 24-11-19 14:21

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi: Cumhurbaşkanımız diplomatik teamüller çerçevesinde gerekli cevabı verdi

"(ABD Başkanının mektubu) Yakın zamanda bize terbiyeden ve devlet adamlığından yoksun bir mektup gönderildi. Sayın Cumhurbaşkanımız diplomatik teamüller çerçevesinde basının ve dünyanın gözüne baka baka gerekli cevabı verdi" - "Bize düşen görev bu oyunları bozmak. Güçlü ve akıllı olmak zorundayız. Bu coğrafyada hem oyun bozmak hem de oyunların kurucusu olmak gerekir. İç huzursuzluğumuzu gideremediğimiz zaman söz sahibi olamayız"

Haber 22-11-19 20:37

KDK Başkanı Şeref Malkoç, KKTC Ombudsman heyetini ağırladı

Kamu Denetçiliği Kurum(KDK) Başkanı Şeref Malkoç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dilekçe ve Ombudsman heyetini ağırladı.KDK Başkanı Şeref Malkoç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Dilekçe ve Ombudsman Komite heyeti ile toplantı salonunda bir araya geldi.Türkiye’nin Dünya’daki Ombudsmanlık önemine vurgu yapan Malkoç, “Kıbrıs Türk halkı ile anavatan arasındaki bağlar sarsılmazdır.

Haber 15-11-19 16:48

Erdoğan, KKTC'nin 36. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "Tarihi ve ahdi yükümlülüklerimiz çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının karada olduğu gibi denizlerde ve göklerde de gururla dalgalanması için her türlü gayreti göstereceğiz" - "Kıbrıs Türkü kardeşlerim, büyük mücadeleler ve fedakarlıklarla kurduğu devletini, demokrasi ve ekonomide kazandığı başarılarıyla taçlandırmıştır. Ancak, Ada'da adil kalıcı ve sürdürebilir bir siyasi çözüme ulaşılabilmesi için sergilediği çabalar maalesef Kıbrıs'ın güneyinde karşılık bulmamıştır" - "Avrupa Birliği başta olmak üzere kimsenin Kıbrıs Türkü'nü Rum oyunlarının esiri haline getirmeye hakkı yoktur" - "Anavatan ve garantör ülke olarak, milli davamız Kıbrıs'ın ve Kıbrıs Türkü'nün yanında yer almaya devam edeceğiz"

Haber 14-11-19 20:03

Dönemin tanıkları KKTC'nin kuruluşunu anlattı

KKTC'nin 1983'te ilanı sırasında görev yapan siyasetçiler, o günlerde yaşadıklarını paylaştı - Eski KKTC Başbakanı Hakkı Atun: - "(KKTC'nin ilanı sırasında) Dönemin Dışişleri Bakanı bile o gece böyle bir karara varılacağını bilmiyordu. Denktaş, sessizce görevlendirdiği bir yöneticiyi Ankara'ya göndermiş ve Bağımsızlık Bildirgesi'ni Türkiye ile birlikte hazırlamaya bile başlamıştı" - KKTC eski Sağlık ve Çalışma Bakanı Özel Tahsin: - "(KKTC'nin ilanını öğrendikleri sırada) O anda apayrı duygular hissettik. Kıbrıs Türkü'nün anavatan ile yıllardır sürdürdüğü mücadelenin artık bir sonuca ulaşması gerekirdi. Kıbrıs Türkü'nün de artık bir devlete, bayrağa ve toprağa sahip olması gerekirdi"

Haber 14-11-19 11:23

KKTC Maliye Bakanı Amcaoğlu’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

KKTC Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu yayınladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin izinde, Atatürk’ün ilkeleri ışığında, geleceğe inanç, gayret ve kararlılıkla yürüdüğünü söyledi.KKTC Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haber 29-10-19 09:48

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre TBMM'de

Töre, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü - Zorlu Töre: - "(KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sözleri) Sayın Mustafa Akıncı, evvelden beri Türkiye'ye anavatan demeyen, Türkiye'nin ektin ve fiili garantörlüğü üzerinde oyunlar oynanmasına sebep olan bir kişidir. Cumhurbaşkanı böyle düşünüyor diye Kıbrıs halkı da böyle düşünüyor durumu söz konusu değildir" - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: - "KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kardeşten de öte bir birlikteliğe sahiptir. Dolayısıyla bu ruhu bozmaya kalkanlara karşı net bir duruş gösteriyoruz"

Haber 22-10-19 15:58

Cumhurbaşkanımızın bu cesur ve kararlı tutumunu canı gönülden tebrik ediyorum

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi: - "Bu, çok önemli bir harekattı, devletimizin özellikle Cumhurbaşkanımızın bu cesur ve kararlı tutumunu canı gönülden tebrik ediyorum"

Haber 11-10-19 18:47

KKTC’den Barış Pınarı Harekatı’na tam destek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat’ın doğusuna başlattığı harekata iliştin, ’’Kıbrıs Türk halkı daima olduğu gibi Türkiye’mizin yanındadır’’ dedi.KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamada, "Anavatan Türkiye’nin kendisine ve dünya barışına yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak, Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği ‘Barış Pınarı’ askeri harekatı başlamıştır.

Haber 09-10-19 18:17

Rum yönetimi hadsizce davranıyor

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy: - "Rum yönetimi şu an (Doğu Akdeniz'de) hadsizce davranıyor. KKTC yönetimi ve anavatan Türkiye'nin haklarını ihlal ediyor" - "Rumlar, Doğu Akdeniz'de bulunan zenginliklere tek başlarına sahip çıkmaya çalışıyorlar" - "Kesinlikle bu sondaj çalışmalarının duracağı diye iş mevzu bahis değil. Güney Kıbrıs'a vermiş olduğumuz önerileri kabul etmedikleri sürece bu kararlılığımız elbette devam edecek" - "GKRY, Türkiye ve Avrupa'ya bir başka koridor alternatifi yaratarak, Türkiye'nin elinde bulundurduğu enerji koridorunu Türkiye'nin elinden almak istediğini gösteriyor"

Haber 05-10-19 11:07

Kıbrıs'ta Son Söz Paneli

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: - "(Rum kesiminin tek yanlı olarak yürüttüğü hidrokarbon faaliyetleri) Uluslararası hukuka bakıldığında Kıbrıs Türk halkının bu rezervler üzerinde hakkı vardır. O zaman bu kabul ediliyorsa bu hakkın da garanti altına alınması gerekmektedir" - "Türk tarafı olarak, Fatih, Yavuz, Barbaros ve Oruç Reis gemilerimizin arama faaliyetleri ile gerek ülkemizin, gerekse Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını koruma irademizi güçlü bir şekilde ortaya koymuş bulunmaktayız ve bu kararlığı da elbette sürdüreceğiz" - "Türkiye, gerek ülkesinde gerekse bölgesinde uluslararası hukukun gereği olan adımları kararlılıkla atmaya, Türkiye KKTC'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru hak ve menfaatlerini korumaya devam edecektir. Anavatan ve garantör olarak, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 20-09-19 13:34

Kıbrıs'ta Son Söz Paneli

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: - "(Rum kesiminin tek yanlı olarak yürüttüğü hidrokarbon faaliyetleri) Uluslararası hukuka bakıldığında Kıbrıs Türk halkının bu rezervler üzerinde hakkı vardır. O zaman bu kabul ediliyorsa bu hakkın da garanti altına alınması gerekmektedir" - "Türk tarafı olarak, Fatih, Yavuz, Barbaros ve Oruç Reis gemilerimizin arama faaliyetleri ile gerek ülkemizin, gerekse Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını koruma irademizi güçlü bir şekilde ortaya koymuş bulunmaktayız ve bu kararlığı da elbette sürdüreceğiz" - "Türkiye, gerek ülkesinde gerekse bölgesinde uluslararası hukukun gereği olan adımları kararlılıkla atmaya, Türkiye KKTC'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru hak ve menfaatlerini korumaya devam edecektir. Anavatan ve garantör olarak, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğiz"

Haber 20-09-19 13:32

Kıbrıs'ta Son Söz paneli

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy: - "Rumlar, Eni ve Total isimli şirketlerle dün yeni doğal gaz anlaşmaları imzaladılar. Bu adım, Rumların Kıbrıs'ta uzlaşmayla değil gerginlikle hareket etmek istemelerinin bir göstergesidir" - "Uluslararası şirketleri uyarmak istiyorum, Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerine zarar verecek şekilde atacakları adımlar, onlara ciddi bedeller ödetebilir. Uluslararası şirketler Rumların oyununa gelmemelidir, Ada'da gerginliğin artmasına hizmet etmemelidir" - "Biz (elektrikte) enterkonnekte sistemi anavatan Türkiye ile bir an önce kurmak istiyoruz" - "Bu projenin KKTC'deki elektrik fiyatlarını ilk başlarda ciddi oranda indireceğini düşünüyoruz"

Finans 20-09-19 13:27

CHP'ye bayram ziyaretleri

Bayramlaşma ziyareti kapsamında, İYİ Parti, MHP, Demokrat Parti, BBP, Saadet Partisi ve Anavatan Partisi heyetleri CHP'yi ziyaret etti - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık: - "Kadın işsizliği konusunu çözmemiz lazım. Bu önemli bir sorun. Kadın istihdamı OECD ortalaması yüzde 60'lar üzerinde. Bizde ise yüzde 30'lar seviyesinde. Kadın istihdamını o oranlara taşırsak orta gelir tuzağından kurtuluruz, kişi başı gelirimizi de 2- 3 bin dolar daha artırız"

Yurthaber 12-08-19 14:36

CHP'ye bayram ziyaretleri

Bayramlaşma ziyareti kapsamında, İYİ Parti, MHP, Demokrat Parti, BBP, Saadet Partisi ve Anavatan Partisi heyetleri CHP'yi ziyaret etti - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık: - "Kadın işsizliği konusunu çözmemiz lazım. Bu önemli bir sorun. Kadın istihdamı OECD ortalaması yüzde 60'lar üzerinde. Bizde ise yüzde 30'lar seviyesinde. Kadın istihdamını o oranlara taşırsak orta gelir tuzağından kurtuluruz, kişi başı gelirimizi de 2- 3 bin dolar daha artırız"

Haber 12-08-19 14:34

AK Parti'ye bayram ziyaretleri

İYİ Parti, Saadet Partisi, BBP, HÜDAPAR, DSP, DP, Vatan Partisi ve Anavatan Partisi heyetleri AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu: - "Önümüzdeki 4 senelik dönemde ülkemizin, hayatın her alanına dair talep, beklenti içerisinde olunan ya da güncellenmesi gereken konularıyla alakalı yapısal reformlarla önüne bakacağı, güçlü adımlarla yol yürüyeceği bir dönem olacak" - "Türkiye'nin yeni bir atılım sürecinin dört sene içerisinde inşa edileceğini ifade edebilirim"

Yurthaber 12-08-19 14:26

AK Parti'ye bayram ziyaretleri

İYİ Parti, Saadet Partisi, BBP, HÜDAPAR, DSP, DP, Vatan Partisi ve Anavatan Partisi heyetleri AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu: - "Önümüzdeki 4 senelik dönemde ülkemizin, hayatın her alanına dair talep, beklenti içerisinde olunan ya da güncellenmesi gereken konularıyla alakalı yapısal reformlarla önüne bakacağı, güçlü adımlarla yol yürüyeceği bir dönem olacak" - "Türkiye'nin yeni bir atılım sürecinin dört sene içerisinde inşa edileceğini ifade edebilirim"

Haber 12-08-19 14:24

MHP'ye bayram ziyaretleri

AK Parti, CHP, Saadet Partisi, DSP, BBP, DP ve Anavatan Partisi heyetleri MHP'yi ziyaret etti - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: - "(Fırat'ın doğusuna operasyon) İnşallah önemli bir sorunu kısa bir süre içerisinde başarıya kavuşturarak daha bir rahat nefes alırız. Bu adım milyonlarca sığınmacının geleceği açısından ve ülkemizin bekası açısından güzel bir vesile kılar. Bu da bizim duamız, dileğimiz olsun"

Haber 12-08-19 13:32

Partilerden MHP’ye Kurban Bayramı ziyareti

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında Anavatan Partisi ve Saadet Partisi heyetleri MHP’ye ziyarette bulundu.MHP Genel Merkezinde konukları, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Merve Menekşe ve Necmi Yıldırım karşıladı.Milliyetçi Hareket Partisi’ne dördüncü olarak, Genel Sekreter Ahmet Kabakçı, Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı ve Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Gürkan’dan oluşan Anavatan Partisi heyeti ziyarette bulundu.

Haber 12-08-19 12:09