HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdil Anadolu Lisesi, PKK'lılar tarafından ikinci kez ateşe verildi

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde daha önce bir kısmı tahrip edilen İdil Anadolu Lisesi, PKK'lı teröristler tarafından ikinci kez ateşe verildi.

İdil İlçesi'nde, hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'nde, daha önce 2 okul ile birlikte ateşe verilerek tahrip edilen İdil Anadolu Lisesi, bugün PKK'lılar tarafından ikinci kez ateşe verildi.

Bu sabah saatlerinde okul binasına gelen silahlı bir grup terörist, okuldaki sınıflara molotof kokteyli ile saldırarak binayı yeniden ateşe verdi. Mahalledeki, patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar nedeniyle yangının çıktığı okula, itfaiye ve güvenlik güçleri uzun süre müdahale edemedi. İtfaiye ekipleri yakın bölgede alevlere müdahale etmek için bekliyor.

DÜN DE MARDİN'DE OKULU YIKMAYA ÇALIŞMIŞLARDI

Nusaybin'de, hendek ve barikatların yeraldığı Dicle Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Sokak üzerinde bulunan ve yeni yapılan Yavuz Selim İlk ve Ortaokulu binası, PKK'lılar tarafından yıkılmak istenmişti.

Olaylar nedeniyle öğrencileri daha önce başka okullara nakledilen binaya iş makinesi ile giden PKK'lılar binayı tahrip etti.

Okul binasının PKK'lılar tarafından yıktırıldığı haberi üzerine bölgeye gelen güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu PKK'lılar, okuldan kaçarak kayıplara karışmış ve kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla operasyon başlatılmıştı.

12 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, devam eden operasyonlarda dün Şırnak Cizre'de 7 PKK'lı, Diyarbakır Sur'da ise 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda dün 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 517’dir.) Yapılan aramalarda toplam; 3 adet el bombası, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet av tüfeği, 2 adet tabanca, 9 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 178 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 adet tabanca şarjörü, 3 adet hücum yeleği ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda dün 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 153’tür.) 8 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

PKK'LILAR DİYARBAKIRDA OKULU BÖYLE YAKMIŞTI

Siirt, Şırnak ve Mardin’de PKK'ya yardım ve yataklık yapan 3 kişi yakalanarak tutuklandı. Mardin’de PKK iş birlikçisi bir kişi güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkari’de 1 PKK'lı yakalanarak tutuklandı.

AJANSLAR

Express


En Çok Aranan Haberler