Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

1 milyar dolarlık tasarrufun şifresi... Bağımlılık azaltılmalı

Türk toplumu teknoloji alanında yıllarca aşina olunan yabancı markalara teslim olmakla kendini daha güvende hissediyor. Özellikle Türkiye'deki firmalar, kamu kurumları yabancı menşeli yazılımlara her yıl çok ciddi bütçeler ayırıyor. Ödemeler döviz üzerinden olduğu için artan kurlarda görülen ataklar hemen maliyetleri yükseltiyor. Bir başka deyişle yerli ve milli ürün kullanalım derken yerli teknolojileri tercih edenler sınırlı kalıyor, yabancıya bağımlılık sürüyor.

1 milyar dolarlık tasarrufun şifresi... Bağımlılık azaltılmalı

Yerli imkanlar ve Türk mühendislerinin geliştirdiği birçok yazılım ve teknolojik hizmet söz konusu. Şef Bilişim AŞ bünyesindeki PlusClouds bunlardan biri. Yüzde 100 yerli mühendislerin kontrolünde , bulut ve otomasyon gibi sunduğu birçok hizmetle bugün teknolojide dışa bağımlılığı da önemli ölçüde azaltacak yetkinliğe ve teknolojik gelişmişliğe sahip. Üstelik muadillerine göre maliyetleri yüzde 75'e varan oranda düşürüyor.

YARISINI KULLANSALAR

PlusColuds'un CEO'su Serkan Koçak, yabancı rakiplerinin sağladığı bulut hizmetinin aynısını kendi ürettikleri teknolojilerle verebildiklerine dikkat çekti. Koçak, "PlusClouds olarak geliştirdiğimiz teknolojilerin sadece yarısı Türkiye’deki şirketlerde veya devlet kurumlarında kullanılsa yıllık 1 milyar dolardan fazla tasarruf sağlanır. Buna diğer yerli firmaların geliştirdiği teknoloji hizmetlerini de eklediğimiz de bu rakam çok daha fazla yukarı çıkabilir. Yüzde 100 Türk mühendislerinin geliştirdiği veri merkezlerinin uçtan uca insansız ve lisanssız yönetilmesini sağlayan ‘Orchestrator LEO’ bu girişimlerimizden sadece bir tanesi. Devlet kurumları da dahil olmak üzere şirketlerin neredeyse tamamı bu ürünümüzün yabancı alternatiflerine her yıl çok ciddi bütçeler ayırmak zorunda kalıyor" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA MARKA OLACAK

'Orchestrator LEO' yazılımı ve bulut bilişim alanında geliştirdikleri ürünlerle sadece Türkiye'de değil dünya çapında da marka olma hedefine doğru emin adımlarla ilerlediklerini aktaran Serkan Koçak, şunları söyledi: "Bu kapsamda Hollanda’da başladığımız çalışmalara 2019 yılında da İngiltere ve Avustralya’da ofis açarak devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bulut bilişim sektöründe Avrupa’nın önde gelen teknoloji markaları arasında gerek şirket içi yaşam kalitesiyle gerekse hizmet kalitesi, ürün yelpazesi ve güvenilirliği sayesinde Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olmayı hedefliyoruz. İstanbul gibi büyük bir metropolden kaçmak isteyen mühendislerimiz için Antalya’da kurduğumuz Ar-Ge merkezinin kapasitesini 2020 yılından itibaren yüzde 300 arttırarak yurtdışı satış ihracatımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. "

En Çok Aranan Haberler