YURTHABER

Kocaeli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1. Uluslararası Kentsel Planlama, Mimarlık Ve Tasarım Kongresi

KOCAELİ (AA) - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, 2023'e kadar bir milyon konut üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Vatandaşın projelere destek vermesi çok önemli" Şahin, kentsel dönüşüm projelerinin en çok büyükşehirlerde yer aldığına işaret ederek, gecekondu dönüşüm alanlarında vatandaşların projelere katılımının çok önemli olduğunu söyledi. Vatandaşların desteklemediği projelerin tamamlanamadığını anlatan Şahin, yaklaşık 70 kentsel dönüşümün belediyelerle çalışılmasına rağmen feshedildiğini kaydetti. Şahin, vatandaşların beklentilerini tatmin edecek ve kamusal süreci etkilemeyecek şekilde dönüşümü sağladıklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm, sabır gerektiren bir süreç. Bir kentsel dönüşüm çalışması, yasa süreçlerin tamamlanması, vatandaşlara projelerin anlatılması, taleplerin dinlenmesi gibi süreçlerle 4-5 yılı buluyor. Dolayısıyla yerel yönetimlerin kentsel dönüşüme girerken kararlı olması gerekiyor. Bazen bu duruma çok fazla cesaret edemiyorlar çünkü belirli bir kamu, nüfusu, bölgeyi tümüyle ikna etmeniz ve onları motive etmeniz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler