YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 ayda 6 bin 84 yangın

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geride kalan 10 ay içerisinde 6 bin 84 yangına müdahale etti.

10 ayda 6 bin 84 yangın

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü geride kalan 10 ay içerisinde 6 bin 84 yangına müdahale etti. İtfaiye Müdürü Mehmet Emin Kayır, “Vatandaşlara verilen eğitimlerle seyreden topluluk değil, müdahale etmesini bilen insanlar haline geleceğiz” dedi.

UZAKTAN TAKİP EDİN

Kamu kuruluşları ve okullarda belirli günlerde öğrencilere ve kamu görevlilerine itfaiyecilik ve yangın eğitimi verildiğini belirten Kayır, “İtfaiyecilik çalışmasını geliştirerek, seyreden topluluk değil, müdahale etmesini bilen bir topluluk haline geleceğiz. Verilen tatbiki eğitim sonucu Afetlere ve yangınlara yanlış müdahalelerin ortadan kalkacağı, bilinçli müdahale yaygınlaşacağı bunun sonucunda da olabilecek bir yangın olayı ve afetlerde daha az zayiatla çözüleceği düşünülmektedir” dedi. Kayır, “Diliyorum ki Kırıkkale’de yangınlar ve felaketler olmasın. Ama olduğu zaman da itfaiyemiz vatandaşlarımızın yanında olacak. Yangın anında vatandaşlarımızın da meraklı davranmayarak, personelimize çalışma alanı vermelerini, yangını biraz daha geriden takip etmelerini özellikle rica ediyorum” şeklinde konuştu.

1326 İTFAİYE HİZMETİ

Kayır “Çünkü o anda itfaiyecilerimiz canhıraş bir şekilde olaya müdahale ediyorlar, canları ve binaları kurtarmaya çalışıyorlar. Diliyorum ki olaylara müdahale sırasında itfaiyecilerimizden ve gönüllü arkadaşlarımızdan şehit ve yaralı vermeyelim” dedi. 2012 Ocak -Kasım ayları arası yangınlar hakkında da bilgi veren Kayır, 11 ay içerisinde toplam 6084 yangın olayına müdahale edildiğini bunun yanında baca temizleme arazözle su verme bez afiş asma ve işyeri denetimi vb. 6084 konu olup toplam 1326 adet İtfaiye Hizmetlerinde de bulunduğunu ifade ederek kış aylarının yaklaşması sebebiyle vatandaşları uyardı.

BİLİNÇLİ OLMAK GEREKİR

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, “Soba-baca ve şofben-baca bağlantısının yanlış yapılması, sobaların hatalı yakılması ve kullanımı, baca temizliğinin yaptırılmaması, cihazların standartlara uygun olmaması gibi nedenlerle özellikle alçak basınçlı-lodoslu havaların sık yaşandığı sonbahar ve kış aylarında karbon monoksit zehirlenmeleri arttığı hatırlatılarak "Son yıllarda soba ve baca kaynaklı karbon monoksit zehirlenmeleri ve toplu ölümlerde ciddi artışlar gözlenmektedir. Soba-baca bağlantılı olaylar zehirlenmeden, şofben-baca bağlantılı ölümler ise zehirlenme ve boğulmadan kaynaklanmaktadır. Kokusuz, renksiz, tatsız bir gaz olan karbonmonoksit zehirlenmelerinin özellikle uykuda iken farkına varılmasının güçlüğü, bu zehirlenmeye karşı önlemlerde toplumun bilinçli olması gerekmektedir" denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler