HABER

10 Mayıs İngiltere basın özeti

İngiltere gazetelerinde bugün, İngiltere'nin referandum oylamasına ilişkin tartışmalar, haberler öne çıkıyor.

10 Mayıs İngiltere basın özeti

İngiltere gazetelerinde, İngiltere'den AB'den çıkmayı oylayacağı referandum tartışmalarına ilişkin haberler analizler öne çıkıyor.

The Timesgazetesinin manşeti, ABD'nin eski dışişleri bakanları ve savunma uzmanlarının referanduma ilişkin tavsiyelerde bulunduğu mektuba ayrılmış.

Eski yetkililer İngiltere'ye 'AB'den ayrılmaya oylamayın' çağrısında bulunuyor.

Bu çağrılarına gerekçe olarak da 'ülkenin dünyadaki yeri ve etkisinin tehlikeli şekilde zayıflayacağı' görüşünü dile getiriyorlar.

The Daily Telegraphgazetesi de baş sayfasından, Nato eski genel sekreterlerinin benzer çağrıda bulunduğu bir mektubu aktarıyor.

Nato'nun beş eski genel sekreteri gazeteye yazdıkları mektupta İngiltere'nin 'AB'den çıkmasının Batı'nın düşmanlarına yardımcı olacağı' uyarısı yapılıyor.

Mektupta "AB'nin Nato'nun kilit öneme sahip ortaklarından biri" olduğu belirtiliyor ve eski liderler Avrupa-Atlantik bölgesinin huzur ve istikrarına yönelik tehditlere karşı faal ve angaje bir İngiltere'ye ihtiyaç duyduklarını söylüyor.

Diğer yandanThe Daily Telegraphgazetesinin sürmanşetinde ise İngiltere'nin AB'den çıkmasından yana olan Londra eski belediye başkanı Muhafazakar siyasetçi Boris Johnson'un "Ben özgülük için mücadele ediyorum" sözleri var.

Johnson, İngiltere'nin AB'de kalmasından yana olan Başbakan David Cameron'a şu soruları yöneltiyor: "AB'den bu ülkeye olası göçü nasıl kontrol edeceksin?", "Göçle beraber asgari ücretin düşmesine nasıl engel olacaksın?", "Mali ve politik birlik yolunda adımlara İngiltere'nin vetosundan neden vazgeçtin?", "Avrupu'nın göç, sığınma, insan hakları ve benzeri tek ortak pazarla ilgisi olmayan birçok meseleye karışmasına nasıl mani olacaksın?", "Mali ve siyasi birliğe sürüklenmemizi ve kurtarma paketlerini ödemeye mecbur kalmamızı nasıl önleyeceksin?"

The Timesgazetesinin haberine göre Fransa, 'terör ve radikalleşmeyle mücadele' için eğitim kampları oluşturuyor.

Habere göre radikalleşen İslamcıların yeniden eğitim görmeleri için kurulan merkezlere 40 milyon euro harcandı.

Planı, Fransa Başbakanı Manuel Valls açıkladı. Valls radikalleşmeyi "ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra karşı karşıya olduğu en büyük tehlike" olarak tanımladı.

Valls'in açıkladığı 80 maddelik plana göre cihatçılarla mücadele kapsamında şüpheliler 'vatanseverlik görevlerinin öğretilmesi için" merkezlere gönderilecek ve aynı zamanda psikolojik tedavi görecek.

Fransa genelinde 13 bölgede kurulacak merkezlerde 400'e yakın psikolog görevlendirilecek.

Guardiangazetesinde yer alan bir habere göre bitki türlerinin yaklaşık yüzde 20'sinin tükenme riskiyle karşı karşıya kalmasıyla, gıda ve ilaç tedarikinin de tehlikeye giriyor.

Gazetenin uzmanların araştırmalarına dayandırdığı haberde, yeryüzünde her beş bitki çeşidinden birinin tükenme riski taşıdığı belirtiliyor.

Bilim insanlarının raporu aynı zamanda her yıl 2 bin farklı bitki türünün de keşfedildiğine dikkat çekiyor. Bu da, gıda ve ilaçlar için yeni kaynakların oluşabileceği umudunu doğuruyor.

En Çok Aranan Haberler