YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"100. Yılında 1919" sempozyumu

Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) iş birliğiyle "100. Yılında 1919" konulu sempozyum düzenlendi - Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş: - "Çalışıp üreteceğiz, bu hepimizin vazifesi. Bu sempozyum, 1919'daki gibi ayrıştırmadan birlikte çalışmanın, mücadelenin, tarihten gelen güç birliğinin bir göstergesidir"

Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) iş birliğiyle "100. Yılında 1919" konulu sempozyum düzenlendi.

Ankara Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu'nda Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ile Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nce ortaklaşa "100. Yılında 1919" konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Üç üniversiteden akademisyenlerin katıldığı sempozyumda birliktelik vurgusu yapıldı.

Sempozyumda konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 1919'lu yıllarda yaşanan küresel yaklaşıma işaret ederek, 1919 tarihinin Türk halkı için sömürgeci zihniyete "dur" anlamını taşıdığını vurguladı.

Prof. Dr. İbiş, "1919, 5 milyondan fazla Türk'ün katledildiği ve bu katliama 'dur' denilen yıl demektir. 1919 umutsuzların umududur. 1919 Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Müslüman veya Müslüman olmayan fark etmeksizin, bu toprakları vatan bilen insanların birlikte mücadele ettiği, saldırganlara karşı herkesin birlikte 'dur' dediği ve güç birliği sergilediği yıldır. 1919'daki birliktelik, mücadele ve anlayış bizlerin ortak değerleridir. Çalışıp üreteceğiz, bu hepimizin vazifesi. Bu sempozyum, 1919'daki gibi ayrıştırmadan birlikte çalışmanın, mücadelenin, tarihten gelen güç birliğinin bir göstergesidir." diye konuştu.

Prof. Dr. İbiş, sempozyumun birlik ve beraberliği daha zenginleştirecek öncü bir adım olduğunu belirtti.

- "Her üniversite ile güç birliğine açığız"

Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Ertan da 1919'daki tarihi birlikteliği anımsatarak, "1919'daki güç birliği, şimdi akademik olarak 3 üniversitenin katılımıyla yaşanmaktadır. Her üniversite ile bu anlamda Milli Mücadele'deki gibi güç birliğine açığız." dedi.

Sempozyumda, 1919'da Türk-Yunan-İtalyan ilişkileri ekseninde Rodos ve 12 ada, 1919'da dünyada rejimler ve sistemler, Bandırma Vapuru yolcularının gözünden Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'ya geçişi, 1919 sonrası Sovyet yönetimi ve Orta Asya Türk halkları, 1919'un düşünce dünyası, 1919'da Amerika'da toplum ve kültür konuları ele alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler