YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1008 Metre Yükseklikteki Ürmük Tepesi Suya Kavuştu

Mersin'in Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı köyündeki Ürmük Tepesi hazırlanan projenin hayata geçirilmesi ile sulama suyuna...

1008 Metre Yükseklikteki Ürmük Tepesi Suya Kavuştu

Mersin'in Çamlıyayla ilçesine bağlı Darıpınarı köyündeki Ürmük Tepesi hazırlanan projenin hayata geçirilmesi ile sulama suyuna kavuştu.

Darıpınarı köyünün alt tarafındaki alabalık tesislerinin üst kısmında çıkan Gücük su kaynağının bir depoda toplanarak yaklaşık 100 metrelik boru isale hattı ile saniyede 100 litrelik suyun 50 metrelik yükseklikten hız kazandırmak suretiyle çark sisteminin döndürülmesinden elde edilen güç ile saniyede 5 litre suyun Ürmük Tepesine çıkarılması sağlandı. 408 metre rakımda bulunan tesisten 1008 metre yükseklikteki Ürmük Tepesine suyun basılması ile Darıpınarı köylüleri bu verimsiz alanda da sulu tarım yapma imkânına kavuşmuş oldu.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Belediye Meclis Üyesi Rıza Gür ve Milliyetçi Hareket Partisi Çamlıyayla İlçe Başkanı Kudret Özdemir ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında Köy Muhtarı Süleyman Tanrıverdi ve makine mühendisi Mustafa Aydın’dan bilgi aldı. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı yaptığı açıklamada, "Yapılan tesisin Darıpınarı Köylülerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler