HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1050 yıl hapis istemi

Sahte araç muayenesi örgütünün elebaşısının 1050 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

ANTALYA (A.A) - Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde, geçen yıl Mayıs ayında Antalya ve Burdur polisince, 5 ilde sahte fenni araç muayenesi yapıldığı iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan ya da haklarında işlem yapılan 18'i tutuklu 19'u tutuksuz 37 şüpheli hakkında dava açıldı.

Antalya, Burdur, Denizli, Adana ve İzmir'de birbiriyle bağlantılı kişilerin sahte belgelerle fenni araç muayenesi yaptırdığına yönelik iddialar üzerine, geçen yıl Mayıs ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilere ilişkin savcılık soruşturması tamamlandı. Antalya Cumhuriyet Savcılığının, ortaya çıkan yeni deliller ve belgeler nedeniyle 10 ayı aşkın süren soruşturmasının ardından hazırladığı 360 sayfalık iddianame, Antalya 10. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Savcılık, 18'i tutuklu 36 şüpheli hakkında, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını öngören ''suç örgütü kurmak, suç örgütüne üye olmak ve örgüt adına faaliyet yürütmek ile mühürde ve resmi belgede sahtecilik yapmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık'' gibi suçlamalarla dava açarken, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru tutuksuz sanık Kenan G'nin de, zanlılarla bağlantılı olduğu iddiasıyla yargılanması talep edildi.

Cumhuriyet Savcılığı, suç örgütüne elebaşılık ettiği iddiasıyla tutuklanan Gültekin Yalı'nın, operasyon ve soruşturmada aydınlatılan 207 ayrı olayla ilgili alt sınır 414'ten üst sınır olan toplam 1050 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

En Çok Aranan Haberler