YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1071 Kadının Patronluk Hayali Gerçek Oluyor

Keçiören Belediyesi, KOSGEB, Keçiören TOGEM ve TOBB ETÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen “1071 Kadın İş Hayatına Atılıyor”...

Keçiören Belediyesi, KOSGEB, Keçiören TOGEM ve TOBB ETÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen “1071 Kadın İş Hayatına Atılıyor” projesinin ilk toplantısı yapıldı. 1071 kadının kendi işini kurmasını sağlayacak dev projenin açılış programına, projeyi himayesi alarak büyük destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

TOBB ETÜ’deki açılış programına Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Valisi Aladdin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan katıldı. Proje kapsamında girişimcilik eğitimi alacak 1071 kadın da salonda hazır bulundu.

30 BİN LİRA HİBE, 70 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ

Projeyi himayesine alan Emine Erdoğan Hanımefendi konuşmasına, proje ortakları Keçiören Belediyesi, KOSGEB ve TOBB ETÜ’ye şükranlarını sunarak başladı. Girişimcilik eğitimi alacak 1071 kadına başarılar dileyen Emine Erdoğan, “Eğitime katılacak hanım kardeşlerimiz yeni bir hayata başlayacak. 1071 girişimci kadınımızın sertifikalarını almasını ve sunacakları güzel projelerle 30 bin lira hibe, 70 bin lira kredi desteği almalarını ve ekonomiye katılmalarını gönülden istiyorum” dedi. 1071 yılında Alparslan’ın neferleri ile birlikte Anadolu’yu fethettiğini hatırlatan Erdoğan, “O günden bugüne vatanımızı birlikte savunup birlikte büyüttük. Çok sorunlarımız oldu, ama dayanışma ve işbirliği ile, en çok da kardeşlik duygusu ile sorunlarımızı geride bıraktık” diye konuştu.

"DAHA ÇOK KADINIMIZI EKONOMİYE KATMALIYIZ"

Dünyada kadının adı bile yokken Türkiye tarihinde kadınların hep ön planda yer aldığına dikkat çeken Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında Mehmetçikler kadar efsaneleşen kadın kahramanların da rolünün olduğunu söyledi. Hükümetin, cumhuriyetinin kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023 için koyduğu hedefe ulaşma yolunda herkesin çok çalışması gerektiğini belirten Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlar ekonomimizin, siyasetin, yaşamın her alanında var olurlarsa çok farklı bir büyümeyi başlatırız. Kadınların eşlerinin ya da devletin eline bakmaktansa, kendi işlerini kurması sağlıklı olandır. Böyle projelerle daha çok kadınımızı ekonomiye katmalıyız. Bu yüzden bu projeyi çok önemli buluyorum. Altı ay boyunca alacakları eğitim ile, sunacakları güzel projeler ile kendi işlerini kuracaklarına inanıyorum. Burada bulunan 1071 kadının kendilerine güvenmesini istiyorum. Siz burada bir misyon kuruyorsunuz. Siz başarırsanız diğer kadınlar da bundan etkilenecek. 1071 ruhu ile bunu başaracağınıza inanıyorum. Bu güzel projenin her safhasını ilgiyle takip edeceğim. İhtiyaç halinde sizinle birlikte olacağım.”

"GEREKLİ AZİM VE SEBAT KADINLARDA VAR"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, hükümet olarak kadınların ekonomi, siyaset, akademi ve sivil toplum çalışmalarında daha aktif olması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Ekonomide kadınları sadece işçi olarak değil, işveren olarak da görmek istediklerini vurgulayan Bakan Ergün, “Girişimcilikte iki problemimiz vardı: Nasıl girişimci olacağını bilememek ve yeterli sermayeye sahip olmamak. 1071 kadın girişimci projesi ile problemlere çözüm sağlıyoruz. Bugün Keçiören Belediyesi ve KOSGEB’in verdiği destek örneğinde gördüğünüz gibi programlar geliştiriyoruz. Burada bulunan girişimci kadınlar… Eğitiminizi alın, projenizi sunun, hibe ve kredinizi alın” diye konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve yoksulluğu yenmek için çalıştıklarını belirterek “Bunu 75 milyonun gücünü kullanarak yapacağız. Hiçbir şey tesadüf değil, hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Son 10 yılda Baba Beni Okula Gönder kampanyasıyla üniversiteye giden kızlarımızın oranını artırdık. Başbakanımızın bizi verdiği bir talimat var. Kadınlarımızın potansiyelini ekonomimizin içinde kullanacağız” dedi. Bu yolda öncelikle kadın kollarının güçlenmesini sağladıklarını anlatan Bakan Şahin, “Ana kademelerde kadınlarımızın oranını yüzde 30 artırdık. Siyasette, ekonomide, yönetimde de kadınlarımızın sayısı artsın istiyoruz. İnsana hizmet etmek kolay değil. Azim, sebat, sabır istiyor. ‘O da biz kadınlarda var’ diyoruz” mesajını verdi.

"BU PROJEYİ DESTEKLEMEK BİR VAZİFEDİR"

Proje ortaklarından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, konuşmasının başında Şair Mehmet Çobanoğlu’nun “Kadın” adlı şiirinden alıntı yaparken, kadının, toplumun en önemli değeri ailenin yapı taşı olduğunu ifade etti. Kadınların sadece aile içindeki değil, toplum hayatının her alanındaki statüsünün yükselmesi ile sağlıklı ve güvenli toplum yapısına ulaşılacağına işaret eden Başkan Ak, “Kadını yüceltmek demek, birçok şeyin yanı sıra, bugün burada bulunma hedefimizde de olduğu gibi, onların kendi işlerinin yöneticileri olmasını sağlamak demektir. Ancak kadınlarına saygı duyan, onları baş tacı eden toplumlar, yüksek bir erdeme ve medeniyet seviyesine ulaşabilir. Çünkü biz, kimse kendisine inanmazken Hz. Muhammed’e güvenen Hz. Hatice’nin, şehit olmak üzere gittiğini bile bile Çanakkale cehennemine oğlunu kına yakarak gönderebilen Çankırılı Ayşe’nin, vatanı için cepheye koşarak giden Nene Hatun’un, Halepçe’de evladının üzerine kapaklanan nice isimsiz kahraman annelerin çocuklarıyız” dedi.

1071 KADINIMIZ İŞ YERİ SAHİBİ OLACAK

1071 kadını işyeri sahibi yapacak bu projeyi desteklemeyi “bir vazife olarak” gördüğünü dile getiren Başkan Ak, Başbakan Erdoğan’ın koyduğu 2071 yılı hedefini hatırlatarak “1071 kadınımızın iş yeri sahibi olmasını sağlayacak ve bugün başlangıcını yaptığımız projemiz de bu hedeften esinlenerek oluşturuldu. İşte bu proje ile sosyal hayata ve çalışma hayatına girmekten çekinen kardeşlerimize, ülkenin ve ekonominin gerçek sahibi olduklarını hatırlatan destekler vereceğiz. Girişimcilik eğitimi ile kadınların kendi potansiyellerini anlamalarına yardımcı olacağız” diye konuştu. Başkan Ak, projeye desteklerini esirgemeyen Emine Erdoğan, Bakan Ergün, Bakan Şahin, KOSGEB Başkanı Kaplan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek ve TOBB ETÜ rektörüne teşekkür etti.

AĞUSTOS’A KADAR EĞİTİM VERİLECEK

Bir ülkenin gelişmişliğinin girişimci sayısıyla ölçüldüğünü kaydeden KOSGEB Başkanı Kaplan ise, “Kadın girişimcilerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da, 1071 kadına Ağustos ayına kadar girişimcilik eğitimi verileceğini, eğitim sonunda sertifika alan kadınların kredi desteğine hak kazanacaklarını açıkladı. Alan eli veren el yapmak için yola çıktıklarını söyleyen TOGEM Keçiören Koordinatörü Ayten Aydın da, “ ‘Acaba 1071’i bulabilir miyiz?’ derken neredeyse 2 bini bulan girişimci kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Projenin gerçek sahipleri ve destekçileri Sayın Başbakanımız ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’dir” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, projenin hamisi Emine Erdoğan’a KEÇMEK kursiyerleri tarafından yapılan ve üzerinde Arapça “ikra” yazan filografi tablosu hediye etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler