HABER

11 yaşındaki çocuk IQ testinde Einstein ve Hawking'i geçti

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

11 yaşındaki Hint asıllı İngiliz vatandaşı Arnav Sharma, zeka testi Mensa IQ testinde ulaşılabilecek en yüksek derece olan 162 skorunu elde ederek, dahi Albert Einstein ve Stephen Hawking'i geride bıraktı. Aynı testte, Almanya doğumlu teorik fizikçi Albert Einstein ve İngiliz fizikçi ve astronom Stephen Hawking 160 puan almışlardı. Geçen sene 12 yaşındaki Hint asıllı İngiltere vatandaşı Rajgauri Pawar adlı kız da testte 162 skorunu almıştı.

İngiltere'de yaşayan 11 yaşındaki Arnav Sharma, dünyanın en prestijli IQ testlerinden biri olan Mensa'da 162 puan alarak, aynı testte 160 puan alan Almanya doğumlu teorik fizikçi Albert Einstein ve İngiliz fizikçi ve astronom Stephen Hawking gibi dünyanın en parlak beyinlerini geçmeyi başardı.

DAHA ÖNCE BENZER ŞEKİLDE TESTE GİRMEMİŞ

İngiltere'nin Reading bölgesinde yaşayan Sharma birkaç hafta önce girdiği teste hiç hazırlık yapmadığını ve daha önce hiçbir şekilde benzer bir teste girmediğini de belirtti.

The Independent'a konuşan Sharma "Mensa oldukça zor bir test ve insanların çoğunun testi geçmesi beklenmiyor" dedi.

ÜLKEDEKİ YÜZDE 1'LİK KESİMİN DE EN BAŞINDA

Özellikle sözel muhakeme yeteneğini ölçen testte aldığı sonuç Sharma'yı IQ sıralamasına göre ülkedeki yüzde 1'lik kesimin de en başına getirdi.

Sınavın yaklaşık 2 buçuk saat sürdüğünü belirten Sharma "Sınavda 7-8 kişi vardı. Birkaçı çocuktu ancak gerisi yetişkinlerden oluşuyordu. Sınava hiç hazırlık yapmamıştım ancak endişeli de değildim. Ailem için bu sürpriz oldu ancak sonucu söylediğimde çok sevindiler" diye konuştu.

MATEMATİK YETENEĞİ 2 BUÇUK YAŞINDA FARK EDİLDİ

Arnav'ın annesi Meesha Dhamija Sharma, Arnav bebekken onun büyükannesinin kendisine Arnav'ın ileride 'çalışmalarında çok başarılı olacağını' söylediğini ancak o dönem bu yoruma güvenemediğini ancak şimdi büyükannenin haklı çıktığını söyledi.

Anne Sharma, oğlunun matematik yeteneğini 2 buçuk yaşında iken fark ettiğini belirterek "100'den fazla sayıları hesaplayabiliyordu. O zaman öğretmeyi bıraktım çünkü sayılarının sonu yoktu" dedi.

MÜZİK VE DANSLA DA İLGİLENİYOR

Arnav'ın tek yeteneği matematik değil. Kod yazma, badminton, piyano, yüzme ve dansla da ilgileniyor. Ayrıca tüm ülkelerin başkentlerini sayabiliyor.

1946'da kurulan Mensa organizasyonu daha sonra dünyaya yayıldı. Kurumun misyonu 'İnsan zekasını, insanlığın yararı için tespit etmek ve geliştirmek'.

Kurumun şu anda 20 bin üyesi bulunuyor ve bunlardan sadece 1500'ü 18 yaş altında.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler