İHA muhabirinin, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan edindiği bilgilere göre, acil hastalık ve yaralanma hallerinde en kısa sürede bir sağlık ekibiyle birlikte olay mahalline ulaşmak, yerinde ilk müdahaleyi yapmak ve gerekiyorsa en kısa sürede sağlık merkezine ulaştırmak amacıyla, "112 Acil Yardım Hizmetleri" 1994 yılında Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Trabzon illerinde pilot proje olarak faaliyete geçirildi. Projenin başarılı olması üzerine bu hizmet, 1997 yılından itibaren ülke genelinde yaygınlaştırıldı.
Bu hizmette vatandaşlar, herhangi bir hastalık veya yaralanma halinde, günün 24 saatinde '112' ücretsiz telefon numarasını çevirerek, bir merkeze (her ilde bulunan Komuta Kontrol Merkezi) ulaşabiliyor. Acil vakalarda, belirtilen adrese, içerisinde doktor bulunan profesyonel ekip, tam donanımlı ambulansla giderek hasta veya yaralıya gerekli müdahaleyi yapıyor ve ihtiyaç duyulduğunda en yakın hastaneye naklediyor.
112 Acil Servis, en çok kalp hastalarına, trafik kazasında yaralananlara, sinir sistemi, solunum ve psikiyatri hastalarına, iş kazalarına ve diğer kazalara hizmet veriyor.