Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Türkiye'de sağlık alanında çok önemli değişimler ve dönüşümler yaşanıyor" dedi.
Aksoy, Samsun Tabip Odası ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı'nca Türk Hekimliği'nin Bilimselliğe Yönelişinin 186'ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.
Belirli meslek gruplarında mesai kavramının olmadığını, bu mesleklerden birinin de sağlık çalışmaları olduğunu belirten Aksoy, "Sağlık çalışanları çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Mesai kavramı olmadan çalışıyorlar. Türkiye'de sağlık alanında çok önemli değişimler ve dönüşümler yaşanıyor. Aksayan yönleri ya da iyi yönleri vardır. Zamanla aksaklıklar da giderilir. Bu tür etkinlikler de sorunların çözümü için önem taşımaktadır" diye konuştu.
Samsun'un sağlık alanında önemli atılım ve gelişmeler gösterdiğini ifade eden Vali Aksoy, Samsun'un sağlık alanında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti.
"Sağlık kenti Samsun" kavramının içinin her geçen gün daha da doldurulduğunu anlatan Aksoy, şunları söyledi:
"Samsun'da kamu ve özel 192 sağlık kurumu var. Bu kurumlarda bin 225 uzman hekim, 670 pratisyen hekim, 437 asistan hekim olmak üzere toplam 2 bin 332 hekim, 473 diş hekimi olmak üzere hemşire, sağlık teknisyeni ve diğer sağlık çalışanları olmak üzere toplam 12 bin 366 kişi hizmet veriyor. İlimizdeki 28 hastanenin toplam yatak sayısı 4 bin 141'dir. Bu yönüyle bakıldığında sağlık alanında önemli ve başarılı çalışmaların yürütüldüğünü görüyoruz."
-"Hekimler örnek olmak durumundalar"-
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise hekimlerin zor şartlar altında görev yaptığını, çeşitli sorunlar yaşadıklarını belirtti.
Hekimlerin hedef tahtasındaki insanlar olduğunu kaydeden Akan, "Hekimler göz önünde olan insanlardır. Yaptığı başarı veya hatalar insanlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu nedenle örnek olmak durumundadırlar. İnsan sağlığı açısından başarılı işler yapmak zorundadırlar. Bunun için de yeni yetişen hekimlerin iyi donanımla mezun olması gerekir. Ancak tıp fakültelerinde sürekli olarak asistan sayısı azalıyor. Akademik kariyeri olan hekimler üniversite hastanelerini bırakıp gidiyor. Korkumuz niteliksiz hekim sayısının artmasıdır" dedi.
OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu ise sağlıkta yapısal değişikliklerin yaşandığını, bu nedenle sorunlar yaşandığını, zamanla da sorunların ortadan kalkacağına inandığını ifade etti.
Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın ise hekimlerin zor şartlar altında çalıştığını ve her zaman ezilen insanlar konumuna getirildiğini söyledi.
Kutlama kapsamında hekimlik mesleğinde 30, 40, 50, 55'inci yılını dolduran hekimlere plaket verilirken, " Çocuk Gözüyle Hekim" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.
Muhabir: Mehmet Kumcağız
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz