YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen güreşlerde Ali Gürbüz başpehlivan oldu

  1. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Gökbel Yaylası'nda düzenlenen güreşlerde, 38'i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 800 pehlivan çayıra çıktı.

Yarı finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenen İsmail Balaban, finalde Furkan Durmuş Altın'ı yenen Ali Gürbüz ile karşılaştı.

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz, Gökbel Er Meydanı'nda gerçekleşen final müsabakasında İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan oldu.

Yarışların ardından düzenlenen törende başpehlivanlara ödülleri Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan verdi.

Güreş ağalığı için 5 kişinin yarıştığı açık artırmayı, 475 bin lira ile en yüksek teklifi veren iş adamı Eray Erdem kazandı.

Törenin ardında Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırkpınar'da çok özlediği başpehlivanlığı kazandığını söyledi.

Katıldığı her karşılaşmada çok büyük mücadele verdiğini anlatan Gürbüz, Kırkpınar, Çanakkale ve Burdur'da başpehlivan oldum. Şimdi de burada başpehlivan oldum. Kırkpınar'ın altın kemerini taşımaya çalışıyorum. Bu formumu en iyi şekilde sürdürmek istiyorum." dedi.

Alanya Gökbel'in de önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Gürbüz, burada 3 kere üst üste başpehlivan olduğunu hatırlatarak, önünde çok önemli güreşlerin olduğunu ve bu güreşlerde de kürsüde zirvede olmak istediğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler