Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Valilik binasının yanında bulunan MOBESE binasındaki Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne bağlı haber merkezinde 18 polis memuru 3 vardiya olarak 24 saat görev yapıyor. Kent merkezinde meydana gelen olaylarda polis ekiplerini yönlendiren "155 Polis İmdat" hattı görevlileri, vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetleri de büyük titizlikle değerlendiriyor. Günde yaklaşık bin 700 çağrının yapıldığı merkezde polis memurları, bir yandan kentin asayişinin nabzını tutmaya çalışırken, diğer yandan vatandaşlardan gelen ilginç şikayet ve taleplerle de karşılaşıyor.
**"KEDİ SOKAKTA DOĞURUYOR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?"
155 Polis İmdat Hattına gelen ilginç telefonlar şöyle:**
"Komşum sobayı yaktı çamaşır sermiştim üzeri is oluyor. Gelip sobayı söndürür müsünüz?. Gece sokakta köpekler havlıyor bunları susturur musunuz? Sokakta çöpler kalmış çöp arabasını gönderir misiniz? Üst komşumdan garip sesler geliyor. Elektrik ne zaman gelecek polis ağabey? Ağabey canım sıkılıyor ne yapayım? Kedi sokakta doğuruyor yardımcı olur musunuz? Su borusu patladı bir ekip gönderir misiniz? Sulama kanalında su kalmadı iyi oldu ama şimdi de çöpler var. Bunları temizletir misiniz? Çöpte şüpheli poşet var. Ocağa mantı koydum acaba ateşte ne kadar kalması lazım? Evden teker çalınmış yardım edin."
"POLİS ARTIK HER İHBARDAN SONRA VATANDAŞA DÖNÜYOR"
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, bu yıl 554 bin 411, bir günde ise ortalama bin 400 ile bin 700 arasında çağrı aldıklarını belirterek, "Günlük çağrıların 400'ü asayişle ilgili geri kalanı ise polisin vatandaşa dönmesi ve 155'i boş yere arayan vatandaşların çağrısı. Bir yılda ise 147 bin 547 asayişle ilgili çağrı geldi. Bu çağrılardan 80 bin 582'sine polis geri dönerek vatandaşa konu hakkında bilgi verdi. Vatandaşa geri dönülmesiyle birlikte vatandaş kendinin önemsendiğini ve verilen ihbarların değerlendiğini görünce şüpheli durumlarda polise daha çok bilgi vermeye başladı. Çok duyarlı vatandaşlarımız var. Çöpe şüpheli bir paket koyan, ya da sokakta şüpheli dolaşanları hemen ihbar ediliyor. Bu durumun polisin asayişte herhangi facia olmadan olayın önüne geçmesi sağlanıyor. Polisin vatandaşa geri dönmesi polis vatandaş işbirliğini de artırdı. Ayrıca bu güven 155'e gelen asılsız ya da lüzumsuz telefonlarında azalmasını sağladı" dedi.