Konya'da 2 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucu çene kemiği kırılan ve 16 yıldır sadece sıvı gıdalarla beslenen lise son sınıf öğrencisi Meryem Avcı (18), Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Çocukluğundan bu yana ağzını açamadığı için sıvı gıdalarla beslenen Avcı, “Tüm katı yiyeceklerle ilk kez tanıştım. En çok da çileğin tadını beğendim.” dedi.
Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan Meryem Avcı'nın çene kemiği, 2 yaşındayken geçirdiği yüksekten düşme kazası sonucu kırıldı. Avcı'nın çene kemiği eklemleri o zaman yapılan tedavinin ardından yanlış kaynadı. Yanlış tedavi sonucu ağzını açıp kapama yeteneğini kaybettiğini anlatan Meryem Avcı, “2 yaşımdan beri hemen hemen her şeyi sıvı halde alarak beslenmek zorunda kaldım. Katı gıdaları ise nadiren çok küçük püreler halinde yiyebildim. Çiğneyemediğim için hiçbir katı gıdanın tadını alamadım. Bu durum psikolojimi bozdu ve yıllarca başkalarının yanında yemek yiyemedim.” ifadelerini kullandı.
Daha önce Ankara’da değişik hastanelerde 5 kez çene ameliyatı olduğunu ve hiç birinde şifa bulamadığını anlatan Avcı, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bir yakınının tavsiyesiyle geldiğini söyledi.
"Buraya gelirken hiçbir umudum yoktu." diyen Meryem Avcı, 4 ay önce gerçekleştirilen ameliyatın ve devamındaki tedavi sürecinin başarıyla sonuçlandığını ve artık istediği tüm katı gıdaları yiyebildiğini kaydetti.
Avcı, “Doktorlarım bana etin tadını özleyip özlemediğimi sordular. Ancak ben daha önce hiç et yemediğimi söyleyince onlar da etkilendiler. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından ilk olarak tadını çok merak ettiğim için çilek yedim. Tadını çok beğendim. Şimdi yeniden doğmuş gibiyim. Her şeyi yiyebiliyor ve tadını alabiliyorum. Üstelik konuşmamdaki bozukluk da tamamen tedavi edildi. Bu benim için inanılmaz bir mutluluk.” şeklinde konuştu.
3.5 SAATLİK OPERASYONLA HAYATI DEĞİŞTİ
Meryem Avcı'ya ‘çene eklemi ankilozu’ operasyonu yapıldığını ifade eden Selçuklu Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Tosun, “3.5 saatlik başarılı bir operasyonla kaynayan eklem kemiklerinin serbestleştirilerek yeniden fonksiyon kazanmasını sağladık ve ameliyat sonrası yoğun bir de fizik tedavi uyguladık. Artık hastamızın gerek konuşmasında gerekse yemek yemesinde hiçbir sıkıntı yok. Meryem’in artık rahatlıkla yemek yemesi ve konuşması bizim için de büyük bir mutluluk kaynağı oldu.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz