YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1700 Dereceyi Bulan Sıcak Karşısında Oruç

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yalıtım malzemesi üretilen fabrikada ısısı 1700 dereceye ulaşan ocağın karşısında çalışan işçiler, evlerine ekmek parası götürebilmenin mücadelesini veriyor.

"İşçileri dinlendirerek çalıştırıyoruz" Fabrikanın genel müdürü Harun Hasyüncü ise yapmış oldukları iş itibariyle ağır bir sektörde hizmet ürettiklerini söyledi. Hem dışarı sıcaklığının hem de çalışılan ortam sıcaklığının işçileri özellikle ramazan ayında olumsuz etkileyebildiğini ifade eden Hasyüncü, şunları kaydetti: "Kupolo fırını dediğimiz taşları erittiğimiz ve sıcaklığın 1700 derece kadar çıktığı yerde işçilerimiz çalışıyor. Onlar için ramazan ayı zor geçiyor, bunun farkındayız. Kupolo fırınında normalde birer kişi çalıştırıyoruz ama ramazan ayında işçilerin daha fazla dinlenebilmeleri için yanlarına birer kişi daha veriyoruz. Dönüşümlü olarak dinlenerek çalışıyorlar, oruçlarını daha kolay tutmalarına yardımcı oluyoruz." Doğada bulunan bazalt taşlarını 1700 derece sıcaklıkta erittiklerini ve eriyen taşın lav haline geldiğini belirten Hasyüncü, bu lavdan merkezkaç kuvvetiyle elyaf ürettiklerini ve bunları plakalar haline getirerek inşaat ve sanayi sektöründe kullanılmak üzere yalıtım malzemesi oluşturduklarını söyledi. İşçilerin sürekli akan lavın karşısında çalışmasının çok zor olduğunu dile getiren Hasyüncü, işveren olarak oruçlarını rahat bir şekilde tutabilmeleri için her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler