Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD), 19. yılında 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TUSKON Başkanvekili Ahmet Ciğer, BTSO Başkanı Celal Sönmez ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
BUGİAD’ın faaliyetlerini anlatan tanıtım filminin gösterimiyle başlayan organizasyonun açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Canlılar yaptı. Canlılar, Türkiye’nin ve Bursa’nın 18 yılına şahit olan BUGİAD’ı anlatırken şöyle konuştu: “900 üyesiyle Bursa’nın en geniş tabanlı iş adamları derneği olan BUGİAD, 13 sektörel komitesi, 10 komisyonu ile üyelerini yönetime ortak etmeyi başarmış bir dernektir. BUGİAD, Cumhuriyetimizin 100. yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefimizi gerçekleştirmek için yeni ihracatçılar çıkaran, yeni pazarlar bulan ve düzenlediği iş gezileriyle üyelerini uluslararası pazarların bir oyuncusu haline getiren çift yönlü bir köprü vazifesi görmektedir.”
Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldığı son genel kurul olduğunu dile getiren Canlılar, BUGİAD’ın kazandıklarını toplum ile paylaşabilen, yardım elini dünyanın dört bir köşesine ve vatanın en ücra yerine kadar ulaştırabilen üyelerden teşekkül ettiğini söyledi. Başkanlığı döneminde yönetim kurulu ile birlikte daha katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini kaydeden Canlılar, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnanıyorum ki bundan sonra görev alacak yönetim kurulları bizden önceki yönetimlerden bir emanet olarak aldığımız ve kendilerine teslim ettiğimiz bu hizmet bayrağını en iyi noktalara taşıyacaklardır. Bu vesileyle yönetim kurulunda beraber görev yaptığım tüm arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini diliyor, güzel ve hayırlı bir genel kurul geçirmemizi temenni ediyorum.”
Genel Kurul Toplantısı’nda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da sadece üyelerinin sorunlarını çözmekle kalmayan, sosyal sorumluluk projeleri de üreten BUGİAD’ın Türkiye’nin ve Bursa’nın sosyal ekonomik sorunlarına sahip çıktığını bildiğinin altını çizdi.
Başbakan Yardımcısı Arınç, “12 Eylül Referandumu Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünü açmaya katkı sağladıysa, sizler de buna ‘evet’ diyerek katkıda bulundunuz” dedi. Son yıllarda yaşanan başarının temelinde 12 Eylül Referandumu’nun yattığına vurgu yapan Arınç, bunun millete şükran duyulması gereken bir başarı olduğunun altını çizdi.
Her an krizlerle karşı karşıya gelme noktasında olan Türkiye ekonomisinin parmak ısırtacak durumda bulunduğunu ifade eden Arınç, Türkiye’nin özgürlüğün tadını aldığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Postmodern darbeyi yapanlardan hesap sorulmaya başlanmıştır, referandum ve demokrasimiz bu şekilde taçlandırılmıştır. Herkesin işi, kazancı iyi olabilir ancak bu yeterli değil. Her yurttaşımızın görevi demokrasinin güçlü olması, meclisimizin güçlü olması ve sivil irademizin güçlü olmasını sağlamaya yardımcı olmasıdır. Herkesin su kadar, ekmek kadar özgürlüğe ihtiyacı var.”
TUSKON’un olmazları başardığını hatırlatan Arınç, kurulan ticaret köprüleriyle Türkiye’nin adını daha yükseklere taşımak için çalışan TUSKON’un Bursa’daki temsilcisi BUGİAD’ın da bu misyonunu başarıyla yürüttüğünden söz etti.
BUGİAD’DA YENİ BAŞKAN: ALİ FUAT ER
Konuşmaların ardından yapılan seçimli genel kurulda BUGİAD üyeleri, bir önceki dönemde gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendirdi ve yeni yönetim kurulunu seçti.
12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na tek aday olarak çıkan Ali Fuat Er ve Yönetim Kurulu Adayları, yapılan oylamanın ardından BUGİAD’ın beşinci dönem yönetimini oluşturdu. BUGİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Ali Fuat Er, “Bursa’nın iş dünyasına bakan yönüyle en büyük STK’sı olan BUGİAD’ın muhteşem organizasyonu ile gerçekleşen olağan genel kurulunda, yönetime talip olan bizlere göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı, şahsım ve yeni seçilen yönetim kurulu arkadaşlarım adına her birinize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Dünyadaki ekonomik durağanlığın, Türkiye ihracatının yarısını oluşturan Avrupa’daki talep daralmalarının tek çıkış yolunun alternatif pazarlama yönelmek olduğunu dile getiren Ali Fuat Er, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu alternatif pazar açılımlarını da en iyi genelden yerele TUSKON, MARİFED ve BUGİAD yapmaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerinden bir tanesi de, dünyaca tanınan 10 marka oluşturmaktır. Bu markalardan biri şimdiden oluşmuştur. Bu da TUSKON’dur. TUSKON, bugün Türkiye’nin dünyaca tanınan bir markası olmuştur. MARİFED bu markanın en önemli koludur. BUGİAD da MARİFED ve TUSKON’un Anadolu’daki en önemli birimlerinden biridir. Bu kazanımları gerçekten iyi değerlendirmek, dünya ekonomi arenasındaki yerimizi sağlamlaştırmak gerekir. Biz, yeni oluşan yönetim kurulu olarak, BUGİAD hizmet bayrağının bize kadar ulaşmasında emeği geçen herkese, başta saygıdeğer başkanlarımıza, yönetim kurullarında görev almış tüm abilerimize, sekretaryada bu işin mutfağında bulunmuş tüm arkadaşlarımıza, canı gönülden teşekkür ediyoruz.”
Bu arada organizasyon sırasında Van depremi ile ilgili yardım çağrısında bulunuldu. Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BUGİAD’ın eski yönetim kurulu üyelerine plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından 19. yıl pastasını protokolle birlikte kesen Arınç ve katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz