Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

1950'lerin Bilimkurgu Filmlerini Gördünüz mü?

Sinema severler olarak şöyle bir 1950 yıllarına yolculuk yapalım diyorum ne dersiniz? Özellikle o yıllarda bilimkurgu filmleri nasıl oluyordu diye merak edenler için 50'lerin bilim kurgu filmlerini derledik. Hadi afiyet olsun

1950'lerin Bilimkurgu Filmlerini Gördünüz mü?

Rocketship X-M - 1950

Sinema tarihinin ilk uzay maceralarından olan Rocketship X-M 1950 yılında izleyicisiyle tanıştı. İkinci Dünya Savaşından sonra yayınlanan bu uzay macerasının çekimi sadece 18 gün sürmüş. Konusu ise Ay'a yolculuk yapan bir grup araştırmacının kendilerini uzayda bulmaları ve sonrasında gelişen olaylar.

When Worlds Collide - 1951

When Worlds Collide, konusu bakımından Interstellar'a çok benzese de sinema tarihinin ilk dünyanın sonu temalı filmlerinden. Yapımda dünyayı yok etmeye gelen bir yıldız ve gezegendeki birtakım sorunlar işleniyor.

Flight to Mars - 1951

Bir grup bilim adamının Mars'a gidip oradaki araştırmalarını konu alan bu yapım macera ağırlıklı. Mars'ı araştırmaya gelen bilim adamlarımız bir çeşit ölü medeniyet buluyor ve orada tutsak kalıyor.

The Man From Planet X - 1951

The Man From Planet X 'in çekim hikayesi diğerlerine göre biraz daha acıklı diyebiliriz. Film, maliyetlerden ötürü diğer filmlerin set aralarında çekilmiş ve sadece 6 gün sürebilmiş. Buna rağmen başarılı bir iş çıkaran yapımcı ekip, Dünya'yı teğet geçen bir gezegenden gönderilen bir geminin inişini çözmek için uğraşan bilim adamını konu edinen harika bir bilimkurgu filmi ortaya çıkarmış.

Project Moonbase - 1953

Project Moonbase bizi 1970 yılına götürüyor... Dünya'nın ilk uydusu uzayda dolaşırken çıldırmış bilim adamı tarafından bombalanmasını konu alıyor. Filmdeki başka bir acayip özellik ise gelecekte 'kadın ve erkeklerin eşit statülerde olduğu bir dünya' işleniyor.

The Quatermass Xperiment a.k.a. The Creeping Unknown - 1955

İsmi bir hayli can sıkıcı olan filmimiz uzaya gönderilmiş 3 astronotun maceralarını anlatıyor. Uzay mekiğinden iki kayıpla dönen astronot ekibi uzay mantarıyla değişik işlere kalkışıyor.

Kronos - 1957

Alt metinleriyle bir hayli beğeni toplayan Kronos diğerlerine göre daha fazla takdiri almayı başaran bir bilimkurgu. Doğal kaynakların aşırı kullanılmasını eleştiren Kronos, uzaylı bir ırkın dünyaya akümülatör göndererek büyük felaketler getirmesini konu alıyor. Ayrıca 1966'da bu film, Star Trek'de bir bölüme konu oldu.

War of the Satellites - 1958

Amerikalı yönetmen Roger Cormen 1958'de 'Dünyayı Tehdit Eden Bilinmeyen Güç' adlı bir film yaratır. Bazı kaynaklar bunu direkt olarak Rusya'nın o yıllardaki uzay çalışmalarına bağlar.

4D Man - 1959

Biz 3. boyutları konuşurken henüz 1959'da 4 boyutu konu alan filmler çekiliyormuş. 4D Man ise bunun ilk örneği olmuş. İki kardeş bilim insanının 4. boyutla ilgili macerasını konu alan filmde Scott adlı kardeşlerden biri hayli yaramaz. Filmde 4 boyutla ilgili birçok ilginç deney yapılıyor.

The World, The Flesh and The Devil - 1959

Sanırım en güzelini 50'lerin sonuna bırakmışlar.

Ralph Burton adındaki bir madenci yeraltında mahsur kalır. Bir müddet kurtarılmayı bekleyen madenci yardıma gelen olmadığını anlayınca yeryüzüne kendi imkanlarıyla çıkmaya başlar. En sonun yeryüzüne çıkan Burton tüm insanların nükleer bir saldırıyla yok olduğunu görür. New York'a giden madencimiz orada iki kişiyle tanışır ve garip bir arkadaşlık hikayesi başlar.

10 numara post-apokaliptik senaryo!

En Çok Aranan Haberler