YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1976 Van depremini yaşayan depremzede, Manavgat'ta depremzedelere evini açtı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Gültepe Köyü'nde yaşayan ve 1976 Van depremini yaşayan depremzede, yeni depremzedelere evini...

1976 Van depremini yaşayan depremzede, Manavgat'ta depremzedelere evini açtı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Gültepe Köyü'nde yaşayan ve 1976 Van depremini yaşayan depremzede, yeni depremzedelere evini açtı. 35 yıl önce Van depremi sonrası Antalya'nın Manavgat ilçesine yerleşen Abdulbaki Polat, Gültepe Köyü'ndeki evini Vanlı depremzedelere açarak, acılarına ortak oldu.
Abdulbaki Polat, Van'dan gelen 14 depremzedeyi evinde ağırlıyor. Serik Toros Kaynak Koleji öğrencileri Şerife Derya Gündoğdu, Şaziye Nur Okudan, Hamiyet Nur Demirörs ve Okul Müdürü Ferhat Yıldırım, Gültepe Köyü'nde yaşayan aileyi ziyaret ederek, aralarında topladıkları harçlıkları teslim etti. Öğrenciler Şerife Derya Gündoğdu, Şaziye Nur Okudan ve Hamiyet Nur Örs, depremzede ailelere yardım etmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.
Öğrencilerin yaptığı yardımdan duygulanan yaşlı depremzede Aziz Tunçdemir ise gözyaşlarını tutamadı. Van'da arka arkaya gelen depremlerin kendilerini çok korkuttuğunu belirten Tunçdemir, deprem korkusu nedeni ile Manavgat'ta Abdulbaki Polat'a misafir olduklarını kaydetti. Tunçdemir, "Allah, kimseye deprem korkusu yaşatmasın. Van'da meydana gelen ikinci deprem sonrası evlerimize giremedik. Eve her girdiğimizde evin duvarları sanki üzerimize üzerimize geliyor gibi oluyordu. Çok korktuk. Onun için Manavgat'a geldik." diye konuştu.
Deprem korkusunun çok kötü bir duygu olduğunu belirten Cevdet Tunçdemir de ikinci deprem sonrası bu korkunun daha etkin hale geldiğini söyledi. Sürekli artçı sarsıntı yaşadıkları için ailecek Van'dan Manavgat'a geldiklerini belirten Tunçdemir, evlerinde misafir ettiği için Polat ailesine teşekkür borçlu olduklarını ifade etti. Manavgat halkının, depremzedelere gösterdikleri yakın ilgiden çok memnun olduklarını belirten Tunçdemir, depremin, doğu batı kardeşliğini pekişmesi için bir vesile olduğuna inandığını kaydetti.
Devletin, kendilerini de 1976 Van depreminde, ailecek Antalya'da sosyal konutlara yerleştirdiğini belirten Abdulbaki Polat, 35 yıl önce yaşadığı deprem korkusunu hiç unutamadığını kaydetti. Polat, Vanlı depremzede aileleri evinde ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler