YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1999 Depreminde Zarar Gören Arşiv Elden Geçiriliyor

1999 depreminde büyük zarar gören Orman Kadastro dosyaları incelenerek yenileniyor.Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro ve...

1999 Depreminde Zarar Gören Arşiv Elden Geçiriliyor

1999 depreminde büyük zarar gören Orman Kadastro dosyaları incelenerek yenileniyor.

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürlüğünde, eski kadastro dosyaları tek tek elden geçirilip eksiklikleri giderilerek yeni yapılan raylı sistem arşive kaldırılıyor.

Büyük emekler harcanarak teknik ve hukuki süreçleri tamamlanan ve ilan edilerek kesinleşen Orman Kadastro dosyaları, özellikle 1999 yılı depreminde büyük zarar görmüştü. Depremin yanı sıra arşivlerin taşınması, kadastro dosyalarının kadastro ekiplerine teslim edilmesi gibi çeşitli nedenlerle tahrip olan, yıpranan, içi boşalmış veya kaybolan dosyalar tek tek elden geçirilmeye başlandı.

Öncelikle mevcut bütün Orman Kadastro dosyaları elden geçirilerek yenileniyor. Yenilenen dosya içerisinde eksik olan evraklar tamamlanıyor. Bulunamayan Orman Kadastro dosyaları ise tespit edilerek temin edilecek. Tamamlanan dosyaların içindeki evraklara sıra numarası verilerek arşive dahil ediliyorlar.

Arşivleme işinde görevli olan Hasan Cansever ve Atanur Temel büyük bir titizlikle görevlerini yerine getirirken, yapılan çalışmalarla ilgili Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürlüğünün tüm personeli de çalışmaya katkı sunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler