Ancak bebeğin gündüz uyanık kaldığı saatler artacak bu da bebeğinizin gece daha fazla uyumasını sağlayacaktır. Ancak unutmamak gerekir ki bu dönemdeki gece boyu uyku tanımı yalnızca 5 saatlik bir süreci kapsamaktadır. Bebeğinizin sinir sistemi olgunlaşıp midesi genişledikçe, bu uyku saatlerinin çoğu geceye kayacaktır. İki aylık bir bebek gecede 5-6 saat aralıksız uyuyabilir. Bebekler gündüz saatleri daha çok uyanık kalıp, etraflarındaki cisimlerin farkına vardıkça geceleri daha uzun süre ve daha rahat bir şekilde uyumaya başlayacaklardır. Gece vakti bebeğiniz ile oynamak, onu beslemek veya onunla konuşmak vs gibi faaliyetler bebeğinizin uykusunun dağılmasına neden olabilir. Bebeğinizin dağılan uykusunu toplamak da vaktinizi alabilir. Ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riskini azaltmak için bebeğinizi uyuturken yüz üstü değil sırt üstü yatırmaya dikkat edin. Bebeğinizin güvenliğinden emin olun. Bu dönemde bebeğinizin daha kolay uyuyabileceği bir uyku düzeninin olmasına dikkat edin. Bebeğinize banyo yaptırmak, ona ninniler söylemek bebeğinizi rahatlatır ve uyku ile ilişki kurmasını sağlar. Unutmadan söylemekte fayda var. Bebeğinizi sürekli sallayarak uyutursanız, bebeğiniz buna alışır ve sürekli sallanmayı bekler.
2 AYLIK BEBEĞİN GECE UYKUSU
İki aylık bebeğin gece uykusu, yeni doğduğu haline göre daha uzun olmaya başlamıştır. Ancak bebeği yatırıp 6-8 saat uyumasını beklemek biraz gerçeküstü bir hayal olur. Bu bebekler gecede 2 ila 6 defa uyanıp annesini arayabilir ya da tekrar kendi kendine uykuya dalabilirler. Bu dönemde uyku saatleri gece boyunca 10 saate kadar uzayabilir. Ancak bu 10 saatin tamamı tek ve uzun bir uyku değildir. Bebek uyandığında bazen beslenmeyi düşünür. Çünkü bebek henüz kendisini tok tutacak kadar beslenmeyi henüz yapamaz. Bebeğin aralıklı olarak beslenmesi gerekmektedir. Bunu yapar iken de anne ışıkları açmamalıdır. Bu uykusunun iyice bölünmesine neden olabilir.
2 AYLIK BEBEĞİN UYKU DÜZENİ
Bu dönemde bebekler ortalama 15 saat kadar uyuyabilirler. Bunun 3’te biri gündüz saatlerine kaymıştır. Dolayısıyla 5 saate kadar gündüz uykusunda olmaları normal karşılanmalıdır. 2 aylık bir bebek bu uykunun hepsini bir defada gerçekleştiremez aralıklarla uyanır. Genellikle bebekler sabah uyandıktan sonra emzirildikleri takdirde bir süre sonra tekrar uykuya dalabilirler. Çünkü uyanmalarının sebebi aç olmaları olabilir.
Bebekler uykularının geldiklerini bir şekilde hareketleri ile belli ederler. Elleri ile gözlerini ovalama, esneme vs gibi. Bu hareketler gözlemlendiği taktirde derhal vakit kaybetmeden bebek uyutulmalıdır. Çünkü uyku zamanı geçtikten sonra tekrar uyku haline gelmesi biraz zaman alabilir. Bu bebeklerinizin hırçın ve huzursuz olmasına sebep olabilir. Bebeğiniz uykusunda, halen zorlanmaya devam ediyor ise bunun sebebi karnının aç olması, altının kirlenmesi ya da gaz sancısı olabilir. Uyku için uygun şartların sağlandığından emin olmanız sizin ve bebeğinizin kaliteli bir uyku düzeninde olmasını sağlayacaktır.