HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 Şubat İngiltere basın özeti

İngiliz gazetelerinde Zika virüsü ile ilgili haberler öne çıkarken, Financial Times Rusya'nın, düşen petrol fiyatlarının yarattığı nakit sıkıntısı nedeniyle devlet şirketlerini özelleştirmeyi planladığını yazıyor.

2 Şubat İngiltere basın özeti

İngiliz gazetelerinde, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) küresel acil durum ilan ettiği Zika virüsü ile ilgili haberler öne çıkıyor.

Times gazetesi, salgın nedeniyle Latin Amerika ülkelerine yapılacak seyahatlerin iptal edilmesinin, seyahat acentaları ile müşteriler arasında neden olduğu anlaşmazlığa dikkat çekiyor.

Hamile bir İngiliz'in seyahatini iptal ettiği ancak acentanın kadına parasını geri ödemeyi reddettiği belirtilirken, WHO'nun dünkü kararının ardından acentaların da iptal kurallarında değişiklik yapabileceği ifade ediliyor.

İngiltere'nin önde gelen seyahat acentalarından Thomas Cook ve Virgin Holidays, şu an müşterilerine sadece virüsten etkilenen ülkelere yapacakları seyahati erteleme seçeneği sunuyor.

Haberde, şu ana kadar 6 İngiliz'in Zika virüsünden etkilenmiş olduğu bildiriliyor.

'Sığınmacılar Almanya'ya milyarlarca euroya mal olabilir'Times, Köln Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün araştırmasına yer verdiği haberinde, Almanya'dan sığınma talebinde bulunan mültecilerin 2017 yılı sonuna kadar ülkeye 50 milyar euroya mal olabileceğini yazıyor.

Araştırmaya göre geçen yıl ülkeye giren 1.1 milyon mültecinin barınma ve entegrasyonuna 22 milyar euro harcandı. Bu miktarın gelecek yıl 27.6 milyar euroya çıkacağı tahmin ediliyor.

Haberde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteciler konusundaki "açık kapı politikası"nın ülkede başlattığı tartışmalara da değiniliyor.

Kamuoyu desteği düşen Merkel'in, geçici statü verilen sığınmacıların birçoğunun savaşın bitmesinin ardından Almanya'yı terk edeceğini savunarak desteği geri kazanmaya çalıştığı belirtiliyor.

'IŞİD Afrika'dan 1000'er dolara militan topluyor'Daily Telegraph'ın istihbarat yetkililerinin açıklamalarına dayanan haberinde, IŞİD'in kendisine yeni güvenli bölge olarak Libya'yı seçtiği ve Afrika'daki fakir ülkelerden para karşılığı militan topladığı belirtiliyor.

IŞİD'in hedefinde özellikle Çad, Mali ve Sudan gibi ülkelerin bulunduğunu yazan gazete, bu ülkelerde insanların günlük 2 dolardan bile az bir ücrete çalıştıklarını hatırlatıyor.

Haberde bu yöntemin ilk kez Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi tarafından kullanıldığına da dikkat çekiliyor.

Rusya'dan özelleştirme hamlesiFinancial Times, dünyadaki ham petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya ekonomisi üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor.

Gazetenin haberine göre, petrol fiyatlarındaki düşüşün yarattığı nakit sıkıntısına çözüm olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yedi büyük devlet şirketini özelleştirmeyi planlıyor. Bu şirketler arasında Rus Havayolları Aeroflot, madencilik şirketi Alrosa ve petrol şirketi Rosneft de bulunuyor.

Financial Times, özelleştirme girişimiyle ilgili ülkede büyük tartışmaların yaşandığını, petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya'da geçen yılın ardından bu yıl da ekonomik durgunluğa neden olmasının beklendiğini belirtiyor.

Haberde Rusya hükümetinin 2016 bütçesini yaparken petrol varil fiyatını yaklaşık 50 dolar olarak hesapladığına, ancak son düşüşle birlikte varil fiyatının 34.50 dolara gerilediğine dikkat çekiliyor.

Şarkıcı Adele'den Donald Trump'a vetoGuardian, dünyaca ünlü İngiliz pop şarkıcısı Adele'in, şarkılarının, ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin en güçlü aday adaylarından olan Donald Trump tarafından kullanılmasına izin vermediğini duyuruyor.

Gazete, Trump'ın seçim kampanyasında Adele'in hit şarkılardan Rolling in the Deep ve Skyfall'u kullandığını, bu durumun Adele'in bazı hayranlarının tepkisini çektiğini yazıyor.

Adele'in sözcüsünden konuyla ilgili gelen açıklamada "Adele şarkılarının herhangi bir siyasi kampanyada kullanılmasına izin vermemiştir" denildiği belirtiliyor.

Guardian, kendisini "tamaman İşçi Partili" olarak niteleyen Adele'in, 2011 yılında da İngiltere'nin Muhafazakar Partili Başbakanı David Cameron için de "mankafa" ifadesini kullandığını hatırlatıyor.

Milyarder iş adamı Donald Trump, özellikle göçmen ve İslam karşıtı söylemleriyle uluslararası kamuoyunda tepki çekiyor.

Haber şöyle devam ediyor:

"Kanadalı folk ve rock müzik sanatçısı Neil Young ve Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler da Trump'a kendi şarkılarını kullanmayı bırakmasını söylemişti. Amerikalı rock müzik grubu R.E.M.'in solisti Michael Stipe da 'It's the End of the World a We Know It' şarkılarının Trump'ın bir mitinginde kullanılmasına sert tepki vermiş, Trump'a 'Şarkılarımızı ya da sesimi moronca ve zırvalarla dolu kampanyanda kullanma' demişti."

En Çok Aranan Haberler