YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2001 krizinde kapıları açan fuar, 12’nci yılında Gaziantep’te

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Marka Fuarcılık işbirliğinde 11 yıldır İstanbul'da yapılan Uluslararası Halı ve...

2001 krizinde kapıları açan fuar, 12’nci yılında Gaziantep’te

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Marka Fuarcılık işbirliğinde 11 yıldır İstanbul'da yapılan Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Gaziantep’te açıldı. Türkiye’nin yaşadığı 2001 krizinde ilk kez kapılarını açan fuara, yerli ve yabancı olmak üzere 100’e yakın firma katıldı.

Marka Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Şensoy, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, 2001 yılında ilk kez kapılarını açan fuarın zamanla büyüdüğünü belirtti.

Kriz ortamında bir çok büyük fuarcılık şirketinin fuar iptali yaptığını bildiren Şensoy, "Biz bir grup kahraman işadamıyla ilk zemin fuarını açtık. Sonraki yıllarda fuarın istikrarını gören firmalar oldu ve daha da büyüdük.” dedi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da Gaziantep’in ayda bir fuar hedefini açtığına vurgu yaptı. Düzenlenen fuar için de önce tereddütlerin oluştuğunu kaydeden Aslan, “Kim gelir diye tereddütler vardı. Ama dünyada en büyük halı üretim merkezi şehir olarak burası. Türkiye'deki üretimin de yüzde 80’i burada. Eylül ayındaki Ortadoğu Halı Fuarı için de standlar dolu.” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birlik Başkanı Selahattin Kaplan da fuarın 11 yıldır İstanbul’da düzenlendiğini hatırlatarak, “Sektörü gelişmesi, firmalarımızın büyümesi fuarın Gaziantep’e gelmesini sağladı. İnşallah büyüyerek devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise Gaziantep’in dünyada Çin’den sonra en fazla halı ihracatı gerçekleştiren şehir olduğunu hatırlatıp, “Bu şehir Çin’le yarışıyor. Onun için buraya verilecek her türlü teşvik için elimizden gelen mücadeleyi yapmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban da halı sektörünün büyük hedefleri gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti aktardı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarın açılışını gerçekleştirip, standları gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler