HABER

2002 hedefi aşılabilir

ANKARA (İHA) - Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, Bakanlar Kurulu'na ekonomik programın uygulanmasına ilişkin ayrıntılı bilgi sundu. 2002 yılı için öngörülen büyüme hedefinin bir miktar aşılmasının mümkün görüldüğünü kaydeden Türker, büyümenin 2003 yılında yüzde 5 oranında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, toplantının ilk bölümünde gündem dışı sözalan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın Danimarka'da 2 gündür sürdürdüğü toplantı ve görüşmelere ilişkin bilgi verdiğini anlattı. Karakoyunlu, Yılmaz'ın 16 ve 24 Ekim'de yapılacak AB Komisyon çalışmalarında Türkiye'ye bir müzakere tarihinin verilebileceği yönünde izlenim edindiğini ifade etti. Yılmaz'ın ardından Devlet Bakanı Masum Türker'in Hazine'ye yönelik gelişmeler hakkında kurula bilgi sunduğunu kaydeden Karakoyunlu, Türker'in pisayalardaki durgunluğun devam ettiğini, 2002 yılı için öngürelen büyüme hedefinin bir miktar aşılmasının mümkün görüldüğünü, Ekonomik programın sürdürülmesiyle birlikte büyümenin 2003 yılında yüzde 5 oranında gerçekleşmesinin beklendiğini aktardığını ifade etti. Karakoyunlu, Türker'in herhangi bir ek ödenek sözkonusu olmadan reel sektörün harekete geçirilebileceğini ifade ettiğini ve memur maaş katsayılarının arttırılmasına ilişkin görüşlerini aktardığını belirtti. Başbakan Ecevit'in Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler başkanlığında Devlet Bakanları Masum Türker, Tunca Toskay, Tayfun İçli ve Maliye Bakanı Sümer Dral'dan teşekkül eden bir alt komitenin oluşturulması için talimat verdiğini belirterek, alk komisyonun çalışmalara bugün başlayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin Bakanlar Kurulu'nda ekonomik gelişmelere ilişkin ayrıntılı bilgi veren Devlet Bakanı Türker'e teşekkür ettiğine işaret eden Karakoyunlu, Bahçeli'nin BDDK'nın faaliyetleri ve 28 milyar dolar civarında temin edilen dış kredinin kullanım imkanlarıyla ilgili kurula bilgi verilmesini istediğini de anlattı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven'in kurula, SSK ve Bağ Kur'da mali sorunlar ve emeklilik işlerine ilişkin ayrıntılı bilgi sunduğunu ifade eden Karakoyunlu, SSK ve Bağ Kur'un finansal sıkıntılarına işaret eden Arseven'in, bu iki kurumun 450 trilyona yakın ilaç borcu bulunduğuna dikkat çekerek, bu borcun kısa sürede ödenmesi için hassasiyet gösterilmesini istediğini anlattı. Karakoyunlu, Devlet Bakanı Tayfun İçli'nin kamu avukatlarına yönelik düzenlemeyle ilgili bilgi verdiğini belirterek, bu konuda hazırlanan yasa tasarısının imzaya açıldığını söyledi. Karakoyunlu, Çevre Bakanı Fevzi Aytekin'in ise Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nin hazırlıklarına ilişkin kurula bilgi verdiğini ifade etti.

En Çok Aranan Haberler