HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2004 yılı TV Oskarları sahiplerini buldu

ANKARA (İHA) - Radyo-Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD), 2004 Yılı TV Oskarları sahiplerini açıkladı. RTGD'nin TV Oskarları ödül töreninin bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenleneceğine işaret eden Başkan Kenan Macit, TV Oskarları'nın sayısının da bu yıl 15'e düşürüldüğünü söyledi. 2004'ün TV Yıldızları ödüllerine Şafak Sezer ve Ebru Akel layık görüldü. Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'a da Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü geldi.

RTGD'nin geleneksel olarak dağıttığı "TV Oskarları" ödüllerinin bu yılki sahipleri açıklandı. Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen RTGD Başkanı Kenan Macit, bu yıl TV Oskarları'nın 27. kez dağıtılacağını belirterek, ödül töreninin 11 Ocak'ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirileceğini duyurdu. Macit ayrıca bu yıl ilk kez düzenlenecek Medya İletişim Günleri çerçevesinde 10, 11, 12 Ocak günlerinde 'TV Yayıncılığı ve RTÜK', 'Haber Televizyonculuğu ve Haber Spikerliği', 'Radyo Yayıncılığının Sorunları', 'Yerli Dizi Filmler ve Sinema Sektörüne Etkisi', 'Magazin Programları, Reyting Kaygısı ve Bu Programlara Halkın Bakışı', 'Spor ve Kulüp Televizyonculuğunun Ekranlara Yansıması', 'Televizyon Sunuculuğu ve Türkçe'nin Kullanımı', 'Yerel Televizyonların Sorunları' ve 'Televizyonun Çocuklar Üzerindeki Etkisi' konulu 9 ayrı panel düzenleneceğini belirtti.

RTGD'nin TV Oskarları ödül töreninin bu yıl ilk kez İstanbul'da düzenleneceğine işaret eden Macit, TV Oskarları'nın sayısının da bu yıl 15'e düşürüldüğünü açıkladı. Macit, TV Oskarları'nın sahiplerinin 15 kişilik RTGD İstişare Konseyi tarafından belirlendiğini ifade etti. RTGD Başkanı Macit, 2004 TV Oskarları'nın sahiplerini de açıkladı. Ödüle layık görülen TV programları şunlar:

"Anadolu Ateşi (ATV), Avrupa Yakası (ATV), Skytürk TV, Basın Kulübü (Habertürk), Manşet (CNN Türk), Kanal D, 'Emniyeti Bastılar Adam Kaçırdılar' haberi için NTV Muhabiri Adnan Gerger'e Yavuz Gökmen Özel Ödülü, 'Reklam Arası Dizi' yazıları için Vatan Gazetesi köşe yazarı Mustafa Mutlu'ya Cengiz Polatkan Özel Ödülü, Dış Hatlar (TGRT), Süper Lig maç yayınları dolayısıyla TRT, Serap Ezgü (TGRT), Küstüm Şov (Kanal 7), Zoka (TV 8), Televole ve Pazar Keyfi (Show TV), CNBC-E."
RTGD, 2004 Yılı TV Yıldızları ödülüne de Show TV'deki programları ile Ebru Akel ve dizi film ve reklam çalışmalarıyla Şafak Sezer layık görüldü. Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülleri'nin sahipleri ise şunlar:

"Avrupa Parlamentosu Üyesi Vural Öger, Türk-Alman Dostluk Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Hürriyet Gazetesi Atine Temsilcisi Nur Batur ve Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum."

En Çok Aranan Haberler