HABER

"2007, geçen yıldan daha iyi olacak"

"2007, geçen yıldan daha iyi olacak"

MOSKOVA (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan ve yoğun olarak Türkiye destinasyonlarına tur düzenleyen operatörleri Moskova'da düzenlenen bir törenle ödüllendirdi. Moskova'daki Grand Marriott Hotel'de Yapı Kredi Bankası'nın finansal desteğiyle düzenlenen geceye, tur operatörlerinin yanı sıra yaklaşık 600 seyahat acentesi temsilcisi, çok sayıda Rus ve Türk basın mensubu katıldı. Tören sırasında toplam 24 tur operatörüne teşekkür plaketi sunan Bakan Koç, konuşmasında "2007, geçen yıldan çok daha iyi bir yıl olacak" dedi. Plaket töreninin ardından Rusya'daki temaslarını değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Koç, "İki ülkenin Turizm Bakanlıkları arasında herhangi bir sorun yok" dedi. Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı ve Rusya Kültür Bakanı ile çok verimli görüşmeler yaptığını kaydeden Koç, görüşmelerde ele alınan başlıca konunun Türkiye'yi ziyaret eden Rus turistlerin güvenliğinin arttırılması olduğunu ifade etti.

Rus tarafını turistlerin güvenliği için Türkiye'de kabul edilen yeni ceza kanunları konusunda bilgilendirdiğini dile getiren Koç, Akdeniz havzasında yoğun bir rekabet yaşandığını, sağlık ve termal turizmi de ekleyerek Türkiye'nin alternatif turizm mecralarıyla konumunu güçlendirmek istediklerini söyledi. UNESCO tarafından 2007 yılının dünyada Rusça'nın yayılması yılı olarak kabul edilmesi dolayısıyla İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Koç, görüşmeler sırasında ayrıca Rusya'dan bir arkeoloji heyetini kazılar yapması için Türkiye'ye davet ettiğini söyledi. Rusça eserleri Türkiye'ye kazandıran mütercimlerin eserlerinden bir sergi açılmasını da karşı tarafa önerdiğini belirtti.

Öte yandan esprileriyle basın mensuplarına neşeli anlar yaşatan Koç, bir turizmcinin üç yıl önce hayata veda eden bir Rus yazarı anlatırken "Allah rahmet eylesin" sözlerine karşılık veren Koç, "Benim için bir mahzuru yok. Ama Hıristiyanlar için Allah rahmet eylesin denilmez. Toprağı bol olsun veya dinine göre dinlensin denir" dedi.

En Çok Aranan Haberler