HABER

2007 yılı bütçe müzakereleri

2007 yılı bütçe müzakereleri

ANKARA (İHA) - TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, ÖSYM, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile 68 üniversitenin bütçeleri görüşülerek kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, bütçe görüşmelerinden sonra yapılan Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı kurumlar ve 68 üniversitenin oylamasını, yasal ve içtüzük çerçevesinde tek tek yaptırdı. Bakanlık ve bağlı kurumlarla 2005 yılı kesin hesaplarının oylamasıyla hariç, her üniversite için ortalama 15 kez 'kabul edenler, kabul etmeyenler' diyerek, bütçeleri milletvekillerinin oyuna sundu. Dolayısıyla Başkanvekili Yakut, yaklaşık 2 saat gibi kısa bir sürede bin 20 kez oylama yaparak, 'kabul edenler-kabul etmeyenler' ifadesini kullandı. Yakut'un zaman zaman dilinin sürçmesi gülümsemelere neden oldu.

Genel kurulda yarın Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Gelirler Bütçesi ele alınacak. Pazartesi günü ise bütçenin tümü üzerindeki değerlendirmeler yapılacak. Genel Kurul 24 ve 25 Aralık 2006 tarihlerinde saat 11.00'da çalışmalarına başlayacak. Alınan bilgilere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25 Aralık Pazartesi günü, bütçe üzerindeki genel görüşmelerin muhalefet partileri tarafından yapılmasının ardından bir değerlendirme konuşması yapacak.

En Çok Aranan Haberler