HABER

2008 yılında gelir vergisi değişecek

2008 yılında gelir vergisi değişecek

İZMİR (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gelir vergisi sisteminin 2008 yılında tamamen değişeceğini belirterek, mevcut uygulamanın yamalı bohçaya benzediğini söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) 122. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında vergi ödemede ve ülkeye döviz kazandırmada başarılı olan üyeler için İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) düzenlenen ödül törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan ve seçim yılı olmasına rağmen mali disiplinden taviz vermediklerini belirten Unakıtan, ödeyebilecekleri tutarın üzerinde masraf yapmadıklarını, bu çizgide devam edeceklerini söyledi.

2008 bütçesine yönelik tahminlerin yapıldığını ve mali programın çizildiğini belirten Unakıtan, "Bugünlerde benden sakın KDV indirimi istemeyin, yapmam çünkü" diye konuştu.

2008 yılında yapısal reformlara ağırlık verileceğini dile getiren Unakıtan, sosyal güvenlik reformunun mutlaka çıkarılması gerektiğini kaydetti. Gelir vergisi sisteminde değişiklik yapacaklarını, vergiyi tabana yayıcı önlemler alacaklarını, cezalara gözden geçireceklerini ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu:
"Kayıt dışı konusunu çok daha yakın takibe alıyoruz. Maliye olarak tespit ettiğimiz stratejiye göre 10 sene içinde bu konuyu gelişmiş ülkeler seviyesine getireceğiz. 2008 yılında gelir vergisi baştan aşağı değişecek. Eskisi yamalı bohçaya dönmüş."

Vergi borcu bulunan mükelleflerin banka hesaplarına el koyma konusuna ilişkin değerlendirmede bulunan Unakıtan, geçen yıllarda kriz sonrasında ekonomi yeteri kadar gelişmediği için firmaların gücünün yerinde olmadığını göz önünde tutarak harekete geçmediklerini ancak kriz ortamının aşılmasıyla bu uygulamalara başlamak durumunda kaldıklarını aktardı. Unakıtan, "Alacağım var, orada da para duruyor, alırım. Kusura bakmayın. Sizin kabahatiniz beni buraya göndermeniz" diye konuştu. Türkiye'nin krizleri artık unuttuğunu belirten Unakıtan, cari açığın şu an risk oluşturmamasına rağmen buna çare bulunması gerektiğini ifade etti.

En Çok Aranan Haberler