SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2010-2011 sezonu iptal olacak mı?

Futbol Federasyonu bugün Adana'da yapacağı toplantıda Trabzonspor'un 31 Ekim tarihinde yaptığı "2010-11 sezonunun tescili iptal olsun" başvurusunu asaya yatırıp karar verecek.

2010-2011 sezonu iptal olacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tarihi toplantısı bugün... Federasyon yönetimi milli maç nedeniyle Adana'da yapacağı toplantıda Trabzonspor kulübünün 2010-2011 sezonu için 31 Ekim tarihinde yaptığı başvuruyu karara bağlayacak.

Trabzonspor, verdiği dilekçede UEFA ve CAS'ın Fenerbahçe ile ilgili verdiği kararları göstererek sezon tescilinin iptalini istemişti. Bordo-mavili kulübün, 2010-11 şampiyonluğu açısından büyük önem taşıyan söz konusu toplantıdan çıkacak karar merakla bekleniyor.

BAŞKAN DA GİDİYOR
Fotomaç'ın derlediği habere göre; Trabzonsporlu yöneticilerin, TFF'nin toplantısı sonrası 2010- 2011 sezonu ile ilgili resmi bir açıklama yapmasını beklerken, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun buradan çıkacak karar sonrası belirlenen yol haritasını duyuracağı öne sürüldü. Trabzonspor'un TFF'den beklenen açıklamanın gelmemesi halinde UEFA ve FIFA nezdinde girişimlerde bulunacağı belirtildi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da bugün Adana'ya gidecek.

TRABZONSPOR NE iSTEMiŞTi?
Trabzonspor tescil iptali başvurusunda TFF'ye 5984 sayılı kuruluş ve görevlerine ait kanunla, FIFA ve UEFA kararlarına uyulması konusunda göstermesi gerektiği zorunluluğu vurguladı. İdare hukukunun gereği olarak daha önce verilen kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi. Trabzonspor federasyondan; bahse konu maçlar nedeniyle 2010-11'in tescilinin iptalini, F.Bahçe'nin G.Birliği, İstanbul BB, Karabük, Ankaragücü ve Sivas maçlarında almış olduğu 3'er puanın silinmesini,Trabzonspor'un şampiyon olarak tescil edilmesini talep etti.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler