HABER

2010 yılında okula gitmeyen çocuk kalmayacak

ADANA (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü Proje Dairesi Şube Müdürü Faik Kazancı, hazırlanan programlar sayesinde, 2010 yılında, ilköğretim çağında okula gitmeyen çocuk kalmayacağını söyledi.

Kazancı, Özel Başkent Okulları Toplantı Salonu'nda yapılan "Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı" (YSÖP) tanıtım toplantısında, bu yıl ilköğretim çağındaki çocukların okula kazandırılması için yaklaşık 3 yıldır uygulamaya konulan "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının ardından bu kez tüm çocukları kapsayan YSÖP'i uygulamaya koyacaklarını ifade etti.

İlköğretim Genel Müdürlüğü olarak, eğitimde kaliteyi ve eğitime erişmeyi gelişen ve değişen dünyada sağlamakla yükümlü olduklarını belirten Kazancı, "İlköğretim çağına gelmiş 6-14 yaş arasıdaki çocukların okula gitmesi yasa ile zorunlu hale getirilmiştir. Bu nedenle kurum olarak bu çocukların yüzde 100 okullaşmasını sağlamalıyız. Bir çocuğu bile dışarıda bırakmaya hakkımız yok. Çocukların okullaşması hem Türk yasası ile hem de uluslararası yasalarla güvence altına alınmıştır. Ancak Türkiye'de hala ilköğretim çağındaki çocukların okullaşmasında sıkıntılar bulunmaktadır" dedi.

Kazancı, ilköğretim çağındaki çocukların okula kazandırılması için İlköğretim Genel Müdürlüğü olarak ilk kez "Haydi Kızlar Okula" kampanyasıyla birlikte kızların okula kazandırılmasına yönelik çalışma yapıldığını ve bu sayede çok sayıda kız çocuğunun yanı sıra erkek çocuklarının da okula kazandırıldığını vurguladı. Son olarak Mayıs ayından itibaren YSÖP çalışmalarına başladıklarını ve bu programın uygulanmasında Adana'nın pilot bölge seçildiğini ifade eden Kazancı, şunları kaydetti:
"Bu programla birlikte ilköğretim çağına gelmiş, ancak herhangi bir nedenle okula gitmemiş erkek ya da kız çocuklar tespit edilerek nedenleri öğrenilecek. Daha sonra bunlar ilköğretim çağında yaş olarak hangi sınıfa gelmişse o sınıfa kadar olan eğitim hızlandırılmış bir şekilde verildikten sonra bir okula kaydı yapılarak eğitime kazandırılacak. Bu programın çok başarılı olacağına inanıyorum."

Kazancı, Türkiye'de hala okula, özellikle köylerde okula gitmeyen çok sayıda öğrenci olduğunu, İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılında ilköğretim çağında okula gitmeyen çocuğun kalmayacağını planladığını, ancak yapılan programlar sayesinde 2010 yılında bu hedefe ulaşılacağını kaydetti.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise, gelinen yüzyılda okuma-yazma bilmeyen ferdin kalmaması gerektiğini, 15 milyon öğrenciden 1'inin dahi feda edilemeyeceğini belirtti.

En Çok Aranan Haberler