YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2011 Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü belirleniyor

Genç tiyatro sanatçılarını desteklemeyi hedefleyen Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü’nün sahipleri belirleniyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden...

Genç tiyatro sanatçılarını desteklemeyi hedefleyen Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü’nün sahipleri belirleniyor.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Kanpolat Ailesi tarafından karşılanan 5000 USD karşılığı Türk Lirası ile “Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü” belgesinden oluşan ve bu yıl altıncısı verilecek olan ödül; doğru tanımlanan bir sanat kültürü oluşturmayı, bu yönde genç tiyatro sanatçılarını desteklemeyi ve oyunculuk alanında özendirici etki yaratmayı hedefliyor." denildi.
Açıklamaya göre, Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü jürisi, Sevda Şener, Ayşegül Yüksel, Lemi Bilgin, Akif Yeşilkaya, Ayfer Kanpolat ve Yücel Kanpolat’tan oluşuyor. Jüri, adayları 1 Haziran 2010-31 Mayıs 2011 tarihleri arasında görev aldıkları oyun ve oyunlara göre yapılan değerlendirmeye göre belirliyor.
Ödüle değer görülen sanatçı ya da sanatçılar ödüllerini; 9 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Akün Sahnesi’nde Aristophanes’ten Yücel Erten’in uyarlayıp yönettiği ‘Barış’ adlı oyundan önce düzenlenen törenle alacak. Yaşama 2004 yılında 25 yaşında veda eden tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına ilk kez 2006 yılında verilen Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü’nü Mustafa Kayabaşı ile Burcu Güner almıştı. 2007 yılında Tuğçe Özbudak ile Mert Fırat, 2008 yılında Özge Günay, 2009 yılında Sefa Tantoğlu ile Berk Yaygın ödülü paylaşırken; 2010 yılında Gonca Erçil ile Ömer Eryiğit ödüllendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler