YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2011 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa yapım sürecinde...

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa yapım sürecinde muhalefetten ve CHP Milletvekili Kamer Genç'ten gelen 'Kansa kan, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele' şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, "Bazıları çıkıyor, 'silahla biz şunu yaparız' diyor. Madem sen silahla Ankara'ya parlamentoya gelecektin, o dağı niye bıraktın, orada kalsaydın" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Rixos Otel'de düzenlenen 2011 yılı İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı ödül töreninde, 2011 yılında ilk 10'a giren ve ihracat şampiyonları listesine girmeye hak kazanan şirket yöneticilerine ödülleri verildi. Başbakan Erdoğan ihracat şampiyonlarına ödüllerini verirken Bakan Çağlayan da kendisine eşlik etti.

Ödül töreni sonrasında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bir süre önce 2023 hedeflerini açıkladıklarını hatırlatarak, 2023 için açıklanan 500 milyar dolar ihracat rakamını Türkiye İhracatçılar Birliği'nin benimsediğini söyledi. TİM'e bu konudaki gayretleri için teşekkür eden Erdoğan, "Bu tabii ki bizim için bireysel bir mesele değil, bu bizim için tabii ki bir milli meseledir" dedi.

9 senede ihracatın 3.75 kat, yani yaklaşık 4 kat arttığını söyleyen Erdoğan, bu artışın ayrıca bir kriz döneminde sağlandığına dikkat çekti. "Bizim en çok ihracat yaptığımız bölge Avrupa Bölgesi'dir" diyen Erdoğan, Avrupa'da kriz yaşanmasına rağmen bu 4 katlık artışın sağlandığını ifade etti. 11 yıl sonra bir 4 kat daha artış sağlanması durumunda 500 milyar doların üzerine çıkılabileceğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi ortalama yüzde 5 oranında büyüttük ve milli gelirimizi 3,3 kat artırdık" diye konuştu.

"Önemli olan inanmak, azmetmek. İnanç öyle bir şey ki, atalarımızın söylediği gibi 'tekeden bile süt çıkarır'" diyen Başbakan Erdoğan, enflasyonu üç haneli oranlardan tek haneli oranlara düşürdüklerini belirtti. Erdoğan, "Tek haneli oranlardan daha aşağılara düşürmek çok daha zordur" şeklinde konuştu.

Dünyanın neresine giderse gitsin orada başarılı Türk adamları gördüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz aktif, barışçı dış politikamızda sizler için yolları açmaya, yolları temizlemeye, sınırları esnetmeye, vizeleri kaldırmaya devam edeceğiz" dedi. "Biz devlet başkanlarıyla, başbakanlarla bu vize konularını konuşurken ilk konuştuğumuz nedir biliyor musunuz?" diyen Erdoğan, burada ilk önce işadamlarının vize muafiyetinin kaldırılmasının konuşulduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan ayrıca, küçük büyük demeden işadamları için ülkeler ziyaret etmeye devam edeceklerini söyledi.

"ANAYASA, İŞADAMLARIYLA AYNI HEYECANI TAŞIMALI"

Başbakan Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarına gönderme yaptığı konuşmasında, anayasanın ve yasaların işadamlarıyla birlikte 2023 heyecanını taşıması gerektiğini ifade etti. Daha önce de söylediği gibi demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde ekonomik krizlerin hemen arkasından geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Statükoyu desteklemeye devam edenler oluyor. Ama kendileri dışındaki işadamlarını görmediler, görmek istemediler. Birileri ceplerini doldururken, milletin çoğunluğu krizlerin faturasını ödemek zorunda bırakıldı. Artık böyle bir Türkiye'yi geride bıraktık, böyle bir Türkiye artık düşünülemiyor" diye konuştu.

Teşvikte ihracatı, özellikle de stratejik yatırımlardaki ihracatı önemsediklerini belirten Başbakan Erdoğan, daha büyük teşviklerle işadamlarının yanında olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Anayasa ve yasaların bütün millet için olduğu kadar işadamları için de önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, bütün engellemelere, bütün yavaşlatmalara rağmen ihtiyaç duyulan yasaları çıkardıklarını kaydetti. "Yargıyı bağımlılıktan kurtarıp, bağımsız, tarafsız noktaya taşıdık" diyen Erdoğan, anayasa konusunda ise halen sıkıntılar olduğunu belirtti. "Böyle bir anayasa Türkiye'nin hedefleriyle, vizyonlarıyla maalesef aynı yöne bakmıyor" diyen Erdoğan, "Şu anda son derece kapsamlı, kapsayıcı, ilgili tüm tarafların katılımıyla özgürlükçü, sivil bir anayasanın yapımı için çalışmalar heyecanla devam ediyor" dedi. "Biz milletimize söz verdik, dolayısıyla masadan kalkan taraf biz olmayacağız" diyen Başbakan Erdoğan, "Ama biz millete de bir dayatma yapılmasına da asla göz yummayız" diye konuştu.

"O DAĞI NİYE BIRAKTIN, ORADA KALSAYDIN"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa yapım sürecinde yavaş yavaş bir 'mızıkçılık' sinyalini vermeye başladığını söyleyerek, muhalefetten ve CHP Milletvekili Kamer Genç'ten gelen 'Kavgaysa kavga, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele' şeklindeki açıklamalara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bazıları çıkıyor, 'silahla biz şunu yaparız' diyor. Madem sen silahla Ankara'ya parlamentoya gelecektin, o dağı niye bıraktın, orada kalsaydın" dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca, OHAL dönemlerinin geride kaldığını söyleyerek, "Bir kere eski OHAL'dir. Yani eskiye dönüş olmaz ve olmayacak. Anayasa üzerinden 12 Eylül etkilerinin kalkmasını isteyenlerin, 27 Mayıs özlemi ve hasreti içinde olmalarını kusura bakmasınlar biz kabul edemeyiz, millet de kabul edemez. Biz 1961, 1982 değil, 2023 anayasası yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler