HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına adayız

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, federasyon olarak bir yılı doldurmaları nedeniyle bir bilgilendirme toplantısı düzenlerken, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için UEFA'ya başvurduklarını ve artık resmen aday olduklarını söyledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyen TFF Başkanı Levent Bıçakcı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için artık resmen aday olduklarını belirterek, "Şampiyona için İtalya, Yunanistan, Polonya-Ukrayna, Macaristan-Hırvatistan ve Rusya da başvuruda bulundu. Adaylık konusunda İtalya ile aramızda büyük bir çekişme olacağını tahmin ediyorum" dedi.

TFF yönetim kurulu olarak bugün itibariyle bir yıllık görev süresini arkalarında bıraktıklarını kaydeden Bıçakcı, "Bir yıl içerisindeki çalışmalarımızda popülizmden uzak, kararlı ve sürekli bir çalışma sistematiği ilke edindik. Göreve geldiğimizden beri yeniden yapılanma ve kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attık. Sürekli şeffaflık ve açıklık prensiplerine bağlı kaldık" diye konuştu.

Milli Takım teknik kadrosunda yapılan revizyon ve Fatih Terim'in göreve getirilmesiyle Almanya'da 2006 yılında gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası finallerine katılma yolunda önemli bir girişimde bulunduklarını ifade eden Bıçakcı, "Yeni bir milli takımlar sistemini uygulamaya koyacağız. Bu projenin uygulanmasına 26 Temmuz Salı günü tüm bölge antrenörleri ve çalışanlarıyla birlikte başlanacaktır. Bunun yanısıra Birinci Süper Lig ve İkinci Lig A Kategorisi'ndeki takımların statlarındaki eksikliklerin tamamlanması için kulüplere Temmuz ayı sonuna kadar süre verdik. Bu konuda zorluk çeken kulüpler için de fon oluşturduk. Söz konusu kulüplerimiz Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden de destek alabilirler" dedi.

Yeni havuz sistemiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bıçakcı, "Yeni havuz sistemi Süper Lig'de bulunan 18 kulüp tarafından onaylandı. Tüm kulüplerimizin daha fazla kazanması için sponsorluklar ve yeni fonlarla havuzu daha da genişlettik. Bu sistemle Birinci Süper Lig'de yarışan 18 kulübün gelirleri 3 sezon boyunca garanti altına alınmıştır. Yeni havuz sistemiyle daha rekabetçi, daha kaliteli, daha heyecanlı bir Süper Lig'e sahip olacağız. Futbol değerlerini tüketen şike ve teşvik primi spekülasyonlarını en aza indireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Birçok uluslararası organizasyonun Türkiye'de gerçekleştirilmesi için çaba harcadıklarını vurgulayan Bıçakcı, UEFA 2008 Genel Kurulu'nu Türkiye'de gerçekleştirmek için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 2008 UEFA Kupası finalinin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanması ihtimalinin de yüksek olduğunun altını çizen Bıçakcı, 11-13 Kasım tarihleri arasında Dünya Spor Hukuku Sempozyomu'nu, 28-30 Kasım tarihleri arasında ise UEFA Medikal Sempozyomu'nu İstanbul'da gerçekleştireceklerini kaydetti. Bıçakcı, 2007 U-21, 2008 U-17 ve 2009 U-19 Avrupa Futbol Şampiyonalarını düzenlemek için de girişimlerin başlatıldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Proje Sorumlusu Orhan Gorbon ise, yapılan başvuru hakkında bilgi vererek, "500 sayfalık adaylık kitapçığı oluşturduk. Şu anda 6 olan aday sayısı 15 Kasım'da 3'e inecek. 2006'nın Aralık ayında ise bu şampiyonaya ev sahipliği yapacak ülke açıklanacak. Bu arada, adaylık başvurusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Abdullah Gül ve Mehmet Ali Şahin, ilgili bakanların, muhalefet partileri, stat şehirlerinin belediye başkanlarının desteklerini bildiren mektuplarını UEFA'ya sunduk" ifadelerini kullandı.

En Çok Aranan Haberler