YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"2012 Başarılı Gazeteciler Yarışması"

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Burak Gezen, bu yıl ikincisi düzenlenen "2012 Başarılı Gazeteciler Yarışması"na 56 katılımcının

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Burak Gezen, bu yıl ikincisi düzenlenen "2012 Başarılı Gazeteciler Yarışması"na 56 katılımcının 115 eserle katıldığını bildirdi.

Gezen, cemiyet binasında yaptığı toplantıda, yarışmayı değerlendirip katılımcılara teşekkür etti. Haber, haber fotoğrafı, görüntülü haber ve sayfa tasarımı olmak üzere dört dalda düzenlenecek yarışmada eserlerin yerel ve ulusal olmak üzere iki kategoride değerlendirileceğini belirten Gezen, şunları kaydetti:

"Bu yıl yarışmaya olan ilgi bizi çok memnun etti. Gazeteci arkadaşlarımız yarışmaya gerçekten yoğun ilgi gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Yerel ve ulusal olmak üzere iki ayrı dalda 4 kategoride gerçekleştirdiğimiz yarışmaya yerel sayfa tasarımı dalında 9 katılımcı 21 eserle, yerel haber dalında 13 katılımcı 26 eserle, yerel fotoğraf dalında 10 kişi 21 eserle, yerel görüntü dalında 3 katılımcı 8 eserle, ulusal haber dalında 6 katılımcı 12 eserle, ulusal fotoğraf dalında 6 katılımcı 10 eserle, ulusal görüntü dalında ise 9 katılımcı 17 eserle yarışmamıza iştirak etti."

Dereceye giren tüm eser sahiplerinin birer plaket ile onurlandırılacağı ifade eden Gezen, ayrıca birinci esere 500, ikinci esere 400 ve üçüncü esere 300 lira para ödülü verileceğini, yarışmada toplam 8 bin 400 lira para ödülü dağıtılacağını bildirdi.

Gezen, yarışmanın jürisini ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletiş Fakültesi Radyo, Sinema ve TV Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Önal, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Didem Çatal, Fotoğrafçılık Bölümü öğretim görevlisi Aykan Özener, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, gazeteciler Tekin Uğurlu, Cemal Oral, Erdem Sürek ve Mehmet Bayer'in oluşturduğunu belirtti.

3 Ocak'ta jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, 12 Ocak Cumartesi akşamı il genelindeki tüm gazetecilerin buluşacağı Kolin Hotel'de gerçekleşecek birlik beraberlik yemeğinde verilecek.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler