YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'2012 Başarılı Geçti, 2013'te De Hedefleri Gerçekleştirmek Için Çalışacağız'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, geçen yılı başarıyla tamamladıklarını, özellikle ulusal ve uluslararası projelerle...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, geçen yılı başarıyla tamamladıklarını, özellikle ulusal ve uluslararası projelerle Gaziantep’i, Türkiye’nin yanı sıra dünya gündeminde tuttuklarını belirtti. Güzelbey, 2013 yılı hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalara son sürat devam edeceklerini belirtti.

Asım Güzelbey, belediye birimleri ve daire başkanları ile 2012 yılını değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Bugüne kadar ekip ruhu ile çalışarak önemli bir mesafe kat ettiklerini ve 2012 yılını başarıyla tamamladıklarını kaydeden Güzelbey, ulusal ve uluslararası projelerle Gaziantep’i, Türkiye’nin yanı sıra dünya gündeminde tuttuklarını vurguladı.

Tarihe sahip çıkan bir yaklaşımla, kültür ve sanata yatırım yaptıklarını anlatan Güzelbey, “Ne mutlu ki bu çalışmalarımız takdir edildi. Zeugma Mozaik Müzesi ile Cumhurbaşkanlığı Büyük Ödülü’nü aldık. Bundan sonra da el ele verip yeni projeler geliştireceğiz. Tarih, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarımızın yanı sıra, turizme, eğitime, araştırmaya ve yeni projelere ağırlık vereceğiz. Denizi olmayan bir kentte kano ve off-shore yarışmaları düzenleyerek bütün Türkiye’nin ilgisini çekmeyi başardık. Şimdi de Alleben Göleti düzenlemesi ile Alleben Deresi’nde kayıkla gezme projesini hayata geçireceğiz. Böylece Gaziantep’te turizm açısından farklı bir cazibe merkezi daha oluşturacağız.” dedi.

"TRAMVAY YOLU 55 KİLOMETREYE ÇIKACAK"

Güzelbey, Türkiye’nin tüm mega kentlerinde olduğu gibi Gaziantep’te de en büyük sıkıntıyı ulaşımda yaşadıklarını belirterek, ulaşım konusundaki yeni hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: “2004 yılından bu yana kent içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde yollarımız fiziki olarak yıprandı. 2013 yılında öncelikle kent içerisinde bozulan yolların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Ardından, özellikle yeni yol açma, köprülü kavşak yapma, hafif raylı sistem ve yeni otobüslerle kentin ulaşım kalitesini yükseltmek için birçok projeyi hayata geçireceğiz. Birinci ve ikinci etap tramvay hatları ile trafik sorununu büyük oranda çözdük. Ancak bunun yeterli olmadığını biliyoruz. İbrahimli-GATEM hafif raylı sistem projelerinin devreye girmesi durumunda toplamda 55 kilometrelik tramvay yoluna sahip olacak, böylece ulaşıma yeni bir alternatif kazandırmış olacağız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler