YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülü Bursa‘nın

Klasik müzik dergisi Andante’nin organizasyonu ve KÜSAV Vakfı’nın destekleri ile düzenlenen '2012 Donizetti Klasik Müzik...

2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülü Bursa‘nın

Klasik müzik dergisi Andante’nin organizasyonu ve KÜSAV Vakfı’nın destekleri ile düzenlenen '2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri' törenle sahiplerini buldu.

İstanbul Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen törende, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO)'na, ‘Yılın Orkestrası Ödülü' verildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin konuşmalarıyla başlayan törende, 24 kategoride ödüller dağıtıldı.

'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' alan dünyaca ünlü Türk keman sanatçısı Suna Kan ve 'Müzik Eğitimciliği Onur Ödülü'nü alan İlhan Baran ve Koral Çalgan yaptıkları konuşmalarla geçmişlerinden duydukları gururu dile getirdi. Konuşmacılar; dedeleri ve babalarının Musika-i Hümayun’da sanatçı olarak yer almalarından dolayı kendilerinin de kuşaklar boyu çok sesli batı müziğine devam ettiklerini söyledi.

“İLK KEZ BİR DEVLET ORKESTRASI BU ÖDÜLÜ ALDI”

Öte yandan ilk kez bir devlet senfoni orkestrası 'Donizetti Klasik Müzik Ödülü'nü almaya hak kazanırken, Bursa Filarmoni Derneği'nin de desteğiyle her geçen gün kalitesini artıran ve yaptığı işlerle adını duyuran BBDSO'ya, yarın yapılacak konser öncesinde ödülü seyircilerin önünde tekrar takdim edilecek.

DONİZETTİ KİMDİR?

Giuseppe Donizetti, 1788 yılında İtalya’nın Bergamo şehrinde dünyaya geldi. Osmanlı Hükümdarı Sultan II. Mahmud'un teklifini kabul ederek 17 Eylül 1828 tarihinde İstanbul’a yerleşti. Giuseppe Donizetti, daha sonra Osmanlı Devleti’nde "Musika-i Hümayun"un başına getirildi. Türkiye’yi 19'uncu yüzyılın ilk yarısında çok sesli batı müziği ile tanıştırmış olan Donizetti, ilk Türk bandosu olan Musika-i Hümayun'un gelişmesinde de büyük katkı yaptı.

Yaptıklarından dolayı paşa ünvanı da alan Donizetti Paşa, Sultan II. Mahmud için bestelediği 'Mahmudiye Marşı11 yıl, Sultan Abdülmecid için bestelediği 'Mecidiye Marşı' 22 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun marşı olarak çalınmıştır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler