YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Lys Birincisinden Öğrencilere Tavsiye

2012 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Şampiyonu Abdullah Demir, bu yıl sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde...

2012 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Şampiyonu Abdullah Demir, bu yıl sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "YGS’den sonra çalışmayı bırakmamak önemli, sınav sonucu gelmeden çalışmaya devam etmek gerekir” diyerek sınava girecek öğrencilere moral verdi.

2012 yılı LYS Türkiye birincisi Abdullah Demir, bu yıl sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olan Demir, üniversite sınavının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) ardından çalışma temposunun düşürülmemesi gerektiğini bildirdi. Üniversite sınavına hazırlanırken düzenli ve disiplinli çalıştığını belirten Özdemir, küçük yaşlardan itibaren hukuk fakültesinde okumak istediğini ve hayalinin gerçekleştirdiğini dile getirdi. YGS’ye girmeden önce yoğun bir tempoyla çalıştığını ifade eden Demir, “YGS’den sonra biraz tempoyu düşürdüm. Ama LYS yaklaştıkça çalışmaya devam ettim. İki sınavın arası çok kısa, o nedenle 1 hafta mola vermek yeterli olabilir. YGS’den sonra çalışmayı bırakmamak önemli. İlk sınavın kötü geçmesi önemli değil, telafisini ikinci sınavda yapabilirler. Arkadaşlar genellikle sınavın sonucunu bekliyor. Sınav sonucu gelmeden çalışmaya devam etmek gerekir” dedi.

Bu yılki soruları da değerlendiren Demir, “Geçen sene Türkçe sorularından çok şikayet gelmişti, o nedenle bu sene Türkçe biraz daha kolaydı, paragraflar kısaydı. Matematikte birkaç zor soru vardı. Diğer bölümler geçen seneyle eşit sorulmuş. Matematiği zorlaştırıp, Türkçe’yi kolaylaştırmışlar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler