YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Nobel Barış Ödülüne Aday Medeniyetler Korosu İzmir Fuarı’nda

81. İzmir Enternasyonal Fuarı, 2012 Nobel Barış Ödülüne aday Antakya Medeniyetleri Korosu’na ev sahipliği yapacak.İzmir...

2012 Nobel Barış Ödülüne Aday Medeniyetler Korosu İzmir Fuarı’nda

81. İzmir Enternasyonal Fuarı, 2012 Nobel Barış Ödülüne aday Antakya Medeniyetleri Korosu’na ev sahipliği yapacak.İzmir Fuarı’ndan barış şarkıları yükselecek. Müslüman, Yahudi ve Hristiyan dinlerine mensup kişilerin oluşturduğu Antakya Medeniyetleri Korosu fuar açılışında sahne alacak.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirileceği konser ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Antakya Medeniyetler Korosu fuar katılımcı ve ziyaretçilerine duygu dolu anlar yaşatacak.

İZFAŞ tarafından 31 Ağustos - 9 Eylül 2012 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı 81. kez kapılarını açıyor. İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs “81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın çok özel etkinliklerle hatırlanmasını istiyoruz. Özünde barış teması olan Antakya Medeniyetler Korosu’nu İzmir Fuarı’nda konuk edecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Koronun tüm dünyaya sevgi ve barış dileklerimizi iletecek bir aracı olmasının heyecanını yaşıyoruz. Barış şarkılarını, türkülerini hep birlikte söyleyeceğimiz konserin ilgiyle izleneceğini düşünüyoruz” dedi.

KORO HAKKINDA

Koro 2007 yılında Antakya’da; Özelde Hatay’ı genelde Türkiye’yi doğru ve aslına yakışır bir şekilde temsil etmek üzere kurulmuştur. Din, ırk, mezhep savaşlarının hala var olduğu ve medeniyetler çatışması tezinin daha yüksek sesle dillendirilmeye başlandığı günümüz dünyasında, Medeniyetler Korosu farklılığın birlikteliğinde aslında zenginlik olduğunu kanıtlıyor küçük bir kentten tüm dünyaya barış mesajı veriyor. Medeniyetler Korosu farklı kültürlerden bir araya gelmiş rahipler, rahibeler, imamlar, kuyumcular, öğretmenler, emekliler, öğrenciler, manifaturacılar, avukatlar vb farklı meslek gruplarından 130 kişiden oluşmaktadır. Üç semavi din ve altı medeniyetten (Aleviler, Suniler, Ortodokslar, Katolikler, Ermeniler ve Museviler) oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, hep bir ağızdan birbirlerinin ilahilerini söylemektedirler. Aynı koroda Ermenice, Latince, İbranice, İtalyanca, Arapça ve Türkçe şarkılar ve ilahiler bulunmaktadır.

Koro, Türkiye de 100’ün üzerinde konser vermiş yurt dışında ise New York, Berlin, Viyana, Atina, İskeçe, Zürih, Bern, Brüksel, Paris’te konserler vermiştir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler