YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 "avrupa Diploması" Ödülü Gaziantep'in

Gaziantep, 2012 'Avrupa Diploması Ödülü'nü aldı.

Gaziantep, 2012 'Avrupa Diploması Ödülü'nü aldı.

Avrupa Konseyi Parlamentosu Sosyal İşler Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonuna bağlı alt komisyon tarafından her yıl verilen Avrupa Ödülleri'nin bu yılki sahiplerinden biri de Gaziantep oldu.

Avrupa Ödülü'ne giden yolun ilk basamağı olan Avrupa Diploması Ödülü'nün Türkiye'den Gaziantep ve Safranbolu'ya verilmesinin kararlaştırıldığını söyleyen Başkan Güzelbey, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi dört ödül sunar. Bunlar, Avrupa Diploması, Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi, Avrupa Ödülü'dür. Avrupa Diploması Ödülü, Avrupa Birliği ile sürdürülen ilişkilerin etkinliğinin, sürekliliğinin sağlanması yönünde başarılı çalışmalar yürüten yerel ve bölgesel otoritelerin bu çabalarının takdir edildiği ödüllerden biridir. Ödül aynı zamanda Avrupa Birliği'ne üstün katkı ve çabaları simgeleyen Avrupa Ödülü'ne giden yolun ilk basamağını ifade etmektedir" dedi.

Başkan Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin kentleri ile yürütülen başarılı ilişkiler başta olmak üzere sürdürülebilir, çevreci, tarihi ve kültürel mirasın korunması, insan haklarını yerelde en iyi uygulayan kent olma çalışmaları ile Gaziantep'in bu ödülü almaya hak kazandığını vurguladı. Güzelbey, "Çalışmalarımızı sürdürmemiz halinde 2015 yılında Avrupa Ödülünü almamız mümkün görünüyor. 2004 yılından bu yana Avrupa'nın önemli kentleri ile başta kardeş şehir ilişkileri olmak üzere, Cities For Mobility, Enercy Cities, Escite, UITP, ARLEM, merkezi Stuttgart'ta bulunan Cities For Children (Çocuk Dostu Kentler) Birliği'nde aktif üyeliklerimizle sıcak ilişkiler tesis etmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Başkan Güzelbey, "Avrupa'nın önemli kentleri ile tesis ettiğimiz ilişkiler, kültürel, sosyal işbirlikleri başta olmak üzere meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak Gaziantep, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Asamblesi tarafından düzenlenen organizasyonda yerel demokrasi ve insan hakları konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü Avrupa'nın 12 Yıldız Kenti ödülünü aldı. Gaziantep, liderlik yaptığı projelerle Avrupa'nın önemli kentlerine örnek teşkil ediyor. Kentimiz bugün bir Avrupa şehri haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler