YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'2012 Yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' Bilgilendirme Toplantısı

'2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ kapsamında, 24 Eylül-22 Ekim 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerinde...

'2012 Yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' Bilgilendirme Toplantısı

'2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ kapsamında, 24 Eylül-22 Ekim 2012 tarihleri arasında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerinde yapılacak olan ziyaretlerle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Garden Kale Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesinin hedeflendiği projenin bilgilendirme toplantısında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, projenin her yönüyle mükemmel ve önemli olduğunu belirtti. Afyonkarahisar’ın Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı kutsal toprak olan Afyonkarahisar’da Türkiye’nin dört bir yanından gelen askerlerimiz kahramanca çarpıştıklarını ve bu büyük zaferin kazanılması uğrunda gözlerini kırpmadan şehit olduklarını anlattı.

Vali Balkanlıoğlu, son günlerde suni rüzgarlar estirip ülkeyi karıştırmak isteyenlerin olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Son gelen haberlerde Bingöl’de şehit olaylarının yaşanması bizleri çok üzdü. Bizler şu anki güçlü yapımıza bakıp, rahat rehavete kapılmamalıyız. Önemli olan milli birlik ve beraberliğimizin bilincini çocuklarımıza gençlerimize aşılamalıyız. Hiç kimse baki değildir. Yaşadığı sürece dost ve düşmanlarımız olacaktır. Bunu içindir ki yaşanabilecek herhangi bir olumsuz olayı önlemek adına, çocuklarımızın sadece derslerle meşgul olmaları değil, vatanımızın ne zor şartlar altında kurulduğunu ve onlara nasıl bir emanet bırakıldığını, dostlarımızı, düşmanlarımızı öğretmemiz gerekiyor. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve Başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

Vali Balkanlıoğlu’nun ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, 24 Eylül 2012 tarihinde Samsun'da saat 14:00'da törenle başlatılacak gezide gençlere, Çanakkale Savaşları ile başlayan ve Başkumandanlık Meydan Savaşı ile sonuçlanan Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlı'da bulunan şehitlikler, anıtlar ve ören yerlerinin gezdirileceğini aktardı. Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından gerçekleştirilecek 2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ne 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmenin katılmasının planlandığını ve her otobüste öğrencilere rehberlik edecek, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kokartlı profesyonel turist rehberi bulunacağını da ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören, farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanıtıp kaynaşmalarını sağlamak, okulda aldıkları eğitime paralel olarak tarihimizde ve cumhuriyetimizin kurulmasında önemli yeri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara, Bursa, Kütahya ve Afyonkarahisar İllerinde bulunan Şehitliklerin, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerlerini gezerek, görerek Çanakkale ve Milli Mücadele Destanının önemli kavramlarına ve bu yolda milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünü onayı ile yürürlüğe konulan ‘Cumhuriyet Eğitim Gezileri Afyonkarahisar-Kütahya Gezi Bölgesine ‘ yapılacak olan geziler 24- Eylül-22 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.”

Bilgilendirilme toplantısında 80 ilden gelen katılımcılara '2012 yılı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' kapsamında Afyonkarahisar-Kütahya bölgelerinde yapılacak olan ziyaret ve gezilerle ilgili Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Tuğlu tarafından bilgiler verildi.

Programa Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı Bekir Sıtkı Özkök, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve 80 ilden gelen Milli Eğitim Müdürlükleri’nin Yöneticileri ile öğretmenler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler