YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Yılı Üçüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2012 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Özel İdare Toplantı salonunda yapıldı.Toplantının açılış...

2012 Yılı Üçüncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

2012 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Özel İdare Toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bayburt Valisis Hasan İpek, Bayburt’tun son yıllarda aldığı yatırımlara değinerek, " 2012 yılının 3. Dönem koordinasyon anlamındaki yatırımlarımızın değerlendirilmesi için bu toplantıyı tertip ettik. Bayburt son yıllarda çok ciddi yatırım alan, çok ciddi çalışmaların yapıldığı merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımları bir araya koyduğumuzda bir verip on alan bir ilimizdir." dedi.

Yapılan yatırımların yeterliliği konusunda da değerlendirme yapan Vali İpek, "Bayburt Valisi olarak yeterli olduğunu söyleyemem, çünkü Bayburt uzun yıllar çok ciddi sıkıntı çekmiş. Bu sene Devlet Su İşleri, Karayolları olsun, Vakıflar Bölge müdürlüğü olsun, diğer kurum ve kuruluşlar olsun, çok ciddi yatırımlarımız var. Bu anlamda toplantı hem de hareketli zamanda ilimizde yapılıyor. Çok önemli toplantı. Özellikle kurumlar arasında bir aksaklık ve eksiklik varsa giderilmesini öncelikle sağlayacağız. Daha sonra da yeni yatırım önerilerimizi önümüzdeki yıl için dile getireceğiz. Bu anlamda merkezi hükümetten, yerel yatırımcılardan neler bekliyoruz, bunları hep beraber konuşacağız, değerlendireceğiz. Ben tekrar hepinize hoş geldin diyor, toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yatırımcı bölge kurumlarının temsilcileri, dönem içerisinde kurumlarının yaptığı projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Soru cevap halinde devam eden toplantıda Arıcılar Birliği’nin Demirözü yolu üzerindeki yerinin proje hazırlandığında başka bir yere taşınarak alanın üniversiteye tahsis edilmesi, DSİ’nin yapacağı gölet ihaleleri konuşulurken Demirözü Barajı’nın eylül sonunda su tutacak hale geleceği açıklandı. DSİ temsilcisi Bayburt’ta yaptıkları küçük işler ve bakım onarım işleri hakkında da bilgiler aktardı. Çamur Barajı projelerinin uygun görüldüğü dile getirilen temsilci Bayburt’un içme suyundaki sertliğin giderilmesi için en kökten çözümün sertlik giderici tesisin kurulması gerekliliği üzerinde durdu.

Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2003’ten beri ciddi manada restorasyon yaptığını, 7 yılda 4 bin eser restore edildiğini, bütün eski eserlerin Vakıflar’da olmadığını, kendi üzerlerinde olan eserler için çalışmalar yürüttüklerini, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kira gelirlerinin yüzde 15’inin Bayburt’tan sağlandığını, Taşhan için kira ihalesine çıkılacağı bilgilerini aktardı.

Soğanlı dağlarından Trabzon’a ulaşacak bir tünel yapılması teklifinin gündeme geldiği toplantıda Gökçedere’den Erzincan’a uzanan yolun durumu da konuşulan gündemler arasında yer aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 2012 Mart ayında Bayburt’a yaptığı ziyarette Kop Havzası’nın ağaçlandırması talimatı vermesinden dolayı son duruma dair sorulan soruya 3 bin 940 hektarda alan çalışması yapıldığı, proje çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Toplantı sonunda toplantıya katılan kurumların bölge ve il müdürlerine şükranlarını bildiren Vali Hasan İpek, Bayburt’ta yapılan hizmetlerin ciddi hizmetler olduğunu kaydederek, "Bayburt’un daha fazlasına ihtiyacı var. Tüm arkadaşlarıma Bayburt’un kalkınmasına verdikleri katkı için teşekkür ediyor başarılar diliyorum."açıklamasını yaptı.

Toplantıya Bayburt Valisi Hasan İpek, Ak Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Aras Ünsal, Demirözü Kaymakamı ve Aydıntepe Kaymakam Vekili Osman Güven ile yatırımcı kurumların bölge ve il amirleri ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler