Ordu’da 2012 yılı içerisindeki tüm yardım faaliyetleri sonucunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 55 milyon TL civarında destek sağlandı.
Dünya’nın en büyük problemleri arasında yer alan yoksulluğun, toplumsal huzuru aksaklığa uğratan ve sosyal olayları beraberinde getiren bir durum olduğunu ifade eden Vali Orhan Düzgün, yoksulluğun getirdiği sorunları en aza indirmek ve refah seviyesini yükseltmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yürütülen çalışmaların 2012 yılında da devam ettiğini belirtti.
Ordu’daki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının 1986 yılından beri yoksul ailelerin sıkıntılarına derman olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, “İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, yöneticileriyle, çalışan personelleriyle birçok dalda hizmet veriyor. Yardım başvurusu yapan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek, maddi durumları ile ilgili tespit yapılıyor. Daha sonra ailenin gelir durumuna göre Mütevelli Heyet Kararı ile yardım yapılıyor” dedi.
İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yapılan yardımlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, 2012 yılı içerisinde ihtiyaç sahibi olan 26 bin 337 aileye, 14 milyon 017 bin 241 TL tutarında kömür dağıtımı yapıldığını söyledi. Hem yoksul ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak, hem de ağaçların kesilerek ormanların yok olmasını önlemek amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımı yapıldığını belirten Vali Düzgün, SYDV tarafından dağıtımı yapılan kömürlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belirli aralıklarla analizlerinin yaptırıldığını kaydetti.
Eşi vefat etmiş kadınlara, 2012 yılından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Düzenli Nakdi Yardım Projesi’yle kişi başına 2 ayda bir 500 TL olmak üzere yardım yapılmaya başlandığını vurgulayan Vali Düzgün, “Bugüne kadar ilimiz genelinde eşi vefat etmiş 4 bin 138 kadına, toplam 5 milyon 748 bin 250 TL nakdi yardım yapıldı” diye konuştu.
Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara proje karşılığında yardım yapıldığını da açıklayan Vali Düzgün, “Bir meslek sahibi olan ve kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından hazırlanan iş kurma projeleri ile 2 yıl geri ödemesiz, 6 yıl geri ödemeli proje destekleri, meyvecilik projelerinde 5 yıl geri ödemesiz, 6 yıl geri ödemeli olarak destekler verilmektedir” şeklinde konuştu.
Vali Orhan Düzgün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının diğer çalışmalarıyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Evinde çatı, kapı, pencere, elektrik, su tesisatı vb. sorunlar nedeniyle oturulamayacak durumda olan veya hiç evi olmayıp yeni ev sahibi olmak için Vakıflarımıza başvuru yapan ihtiyaç sahibi olduğu bizzat hane ziyareti yapılarak tespit edilen ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da kontrolleri yapılan 264 aileye barınma yardımları yapılarak ailelerin insan onuruna yakışır sıcak bir yuvaya kavuşma imkanı sağlandı. Vakıflarımız tarafından aile bütünlüğünün sağlanması ve çocuksuz ailelerin en büyük ihtiyacı olan evlat hasretine son verilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Tüp Bebek Projesi’ kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz tedavi imkanı sağlandı. 2012 yılı içerisindeki tüm yardım faaliyetleri sonucunda, İlimizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 55 milyon TL civarında destek sağlandı” ifadelerini kullandı
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz