YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Airshow Side'ye Vatandaşlar Yoğun Ilgi Gösterdi

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 2013 Airsow Side hava oyunları gösterileri nefes kesti. Dünyaca ünlü akrobasi...

2013 Airshow Side'ye Vatandaşlar Yoğun Ilgi Gösterdi

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 2013 Airsow Side hava oyunları gösterileri nefes kesti. Dünyaca ünlü akrobasi pilotlarının gösterilerini vatandaşlar ilgiyle izledi.

Dünyaca ünlü Türk pilot Ali İsmet Öztürk'ün gökyüzündeki akrobasi gösterisi Batı Plajı'na toplanan yerli ve yabancı turistlerden alkış aldı. İki gün sürecek olan 2013 Airshow Side ilk günü uçurtma şenliğiyle başladı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun Airshow Side gösteri alanına gelmesiyle başlayan hava oyunları gösterisinde Türk Hava Kurumu (THK) 4 kişilik ekiple paraşüt atlayışı yaptı.

Dünya şampiyonu Rus pilot Svetlana Kapanina'nın 16 dakikalık gösterisi izlemeye gelenler tarafından büyük beğeni topladı.

İlk hava oyunları ödülünü 1994 yılında Antalya'da alan dünya şampiyonu Svetlana Kapanina havada yaptığı ve dünyada 'From Raşa' şovuyla hava oyunlarını izlemeye gelenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Hava oyunları gösterisinde Svetlana Kapanina, Jurgis Kaiyrs, Ali İsmet Öztürk, Airbandit, Reva, Romanian Yaker ve Amerikalı dünyaca ünlü 70 yaşındaki paraşütçü David ve Partiotic paraşüt ekibi nefes kesen gösteriler yaptı.

İlk günün son gösterisini Ali İsmet Öztürk, Side Plajı'na 2,5 metre yükseklikten yaklaşarak uçağın kanadıyla kurdeleyi keserek yaptı.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, bu yıl üçüncüsünü yaptıkları 2013 Airshow Side'yi hava oyunlarını150 bin kişinin izlediğini söyledi. Airshow Side'nin Türkiye'nin en uzun soluklu hava gösterisi olduğunu belirten Uçar, etkinliğe Rusya, Belçika, Fransa, Amerika, Romanya, Lituanya ve ülke içinden dünyaca ünlü akrobasi pilotunun katılarak hava oyunları gösterisi yaptığını kaydetti. Uçar, "Airshow Side ile gayemiz çocuklara havacılıkla tanıştırmak. Bunun yanı sıra ülkemize tatile gelen turistler başka ülkelerde 100 Euro'ya izledikleri bu tür bir etkinliği ücretsiz izlemelerini sağlayarak belleklerinde unutulmaz bir Türkiye anısı oluşturmak. Aynı zamanda ülkemizin ve Side'nin tanıtımını yapmak." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler