YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Akdeniz Oyunları'na Doğru

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Ramazan Şanıvar, Mersin'de 2013 yılında yılda 17'ncisi organize edilecek olan Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'nin olimpiyatlara adaylığı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Ramazan Şanıvar, Mersin'de 2013 yılında yılda 17'ncisi organize edilecek olan Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'nin olimpiyatlara adaylığı noktasında önemli bir referans olacağını bildirdi.

Şanıvar, özel bir okulda yapılan etkinlikte Akdeniz Oyunları'nın Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında her 4 yılda bir organize edildiğini belirtti.

Oyunların olimpiyatlardan sonra en fazla branş ve sporcu ile gerçekleştirilen bir spor organizasyonu olduğuna dikkati çeken Şanıvar, oyunların tarihsel gelişim süreci hakkında da öğrencilere bilgiler verdi.

Şanıvar, oyunların bir ülkeye verilmesi için somut ve belirli kriterler arandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Başta ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olmak üzere o ülkenin Meclis ve milletvekillerinin de oyunlara destek vereceklerini taahhüt etmeleri gerekiyor. Ayrıca iklim, terör, havaalanı, trafik, yatak kapasitesi, olimpik ölçülerdeki spor tesisleri, olimpiyat oyuncu sayısı, olimpiyat kültürü ve seyircisi, medyanın ilgisi de kriterler arasında. Bu anlamda Mersin'de 2013 yılında yılda 17'ncisi organize edilecek olan Akdeniz Oyunları Türkiye'nin olimpiyatlara adaylığı noktasında önemli bir referans."

Muhabir: Volkan Kaşık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler