YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 İlkbahar-Yaz trendleri Texbridge’de belirlendi

Kumaş ve aksesuarları fuarı Texbridge’de 2013 İlkbahar-Yaz sezonunun trendleri belirlendi. Seneye kumaş ve aksesuarlarda uçuk...

2013 İlkbahar-Yaz trendleri Texbridge’de belirlendi

Kumaş ve aksesuarları fuarı Texbridge’de 2013 İlkbahar-Yaz sezonunun trendleri belirlendi. Seneye kumaş ve aksesuarlarda uçuk renklerin, saçlarda ise doğadan esinlenen renklerin hâkim olacağı aktarıldı.
Tekstil sektörünün önde gelen dernekleri ve birliklerini ardına alan, 8-10 Mart tarihlerini kapsayan Texbridge Fuarı, 20 bin metrekarelik alanda 150 firmanın katılımı ile yapıldı. Fuara aralarında Mango, Zara, Maxmara, Adidas ve Gap’ın yer aldığı 2 bin 800 yabancı, toplam 14 bin 370 sektör profesyoneli konuk oldu.
10 Mart’ta kapanan Texbridge ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, fuar ile Avrupa ve Asya arasında tekstil köprüsü kurma hedefine adım adım varıldığını vurguladı. Katılımcı firma ve konuk sayısına işaret eden Burkay, “Muhtelif ülkelerden alım heyetleri geldi ve fuardan memnun ayrıldı. Biz, bu fuarda firmaların ticari faaliyetlerinin yanı sıra dünyada gelecek senenin moda ve renk trendlerini belirleyen isimleri de sektörle buluşturduk. Yapılan tüm seminerler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca ülkemizin konumunun güçlendiği denim sektörü de fuarda yerini aldı. Önümüzdeki dönemde özellikle aksesuar anlamında da katılımı artırıp fuarımızın dünyanın önemli fuarları arasına gireceğine dair hiçbir şüphemiz yok.” dedi.
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de Texbridge Fuarı’nın büyük bir başarı ile sonuçlandığını belirtti. Erem, Türkiye’nin önde gelen tekstil üreticilerinin Avrupa, Brezilya ile Ortadoğu’dan gelen kumaş alıcılarından önemli miktarda talep aldıklarını dile getirdi. Erem, “Texbridge'te denim bölümü büyük ilgi gördü. Türkiye denim üreticileri son trendleri sergileme fırsatı yakaladı. Fuarın İtalyan, Fransız ve Yunan katılımcılarını en çok mutlu eden konuk ise yeni ortaklıklar yaptıkları Türkiye’den hazır giyim üreticileri oldu.” ifadelerini kullandı.
Texbridge, dünyanın önemli tekstil fuarlarını belirleyen trend tahmincilerini İstanbul’da ağırladı. Niek De Prest ve Michel Minne’nin oluşturduğu ‘Free’ adlı eğilim alanına dair açıklamalarda bulunulan seminerde 2013 İlkbahar-Yaz sezonu kumaş ve aksesuarlarda uçuk renklerin, saçlarda ve kozmetikte ise doğadan esinlenen renklerin hakim olacağı aktarıldı.
Renk tahmincisi Pantone firması; bayan, erkek giyimi, spor kıyafetinde renk paletlerini Texbridge için sundu. Pantone’ye göre modada yeni trend androjenleşme, saflaşma yönünde. 2013’te insanlar daha az makyajlı ve düz saçlı olacak. Artık erkekler ve kadınlar için ayrı renklerin yok. 2013’te ise sarı ve beyazla grinin kombinesi hâkim oluyor.
İtalya’nın ünlü tasarımcıları Umberto Brocchetto ve Massimo Munari tarafından oluşturulan Denim Trendleri, katılımcıların dikkatini çekti. Umberto Brocchetto, Türkiye’nin denim konusunda son senelerde önemli bir aşamaya geldiğine işaret etti. 2013 denim trendleri hakkında ipuçları veren Massimo Munari de kadında tekrar yüksek bel pantolon modasının geleceğini ve etek boylarının uzayacağını belirterek, “Kadınlarda yüksek bel daha çekici duruyor. Gelecek yaz kadınlara erkek modelli pantolonları giydireceğiz. Bu modellerde denim ve keten karışımı hafif kumaşlar kullanılacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler