YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Mali Destek Programı'na 95 Milyon Liralık Talep

İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013 Mali Destek Programı'na Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’ten 312 proje başvurusu yapılırken,...

2013 Mali Destek Programı'na 95 Milyon Liralık Talep

İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2013 Mali Destek Programı'na Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’ten 312 proje başvurusu yapılırken, ajansa verilen projelerle talep edilen destek miktarı da 95 milyon TL’yi buldu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı, 23 Kasım 2012 tarihinde açıkladığı Mali Destek Programlarının sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Ajansa 19 Milyon TL'lik destek için toplamda 312 proje başvurusu yapıldı. Verilen projelerle talep edilen destek miktarı ise 95 milyon TL’yi buldu. Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı'na Gaziantep’ten 105, Kilis’ten 19 ve Adıyaman’dan 5 proje, Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı'na; Adıyaman’dan 56, Kilis’ten 22 proje, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'na; Gaziantep’ten 23, Adıyaman’dan 5 ve Kilis’ten 34 proje, Turizm Altyapısı Mali Destek Programı'na ise Gaziantep’ten 12, Adıyaman’dan 8 ve Kilis’ten de 23 olmak üzere 312 proje başvurusu yapıldı. Başvuru yapılan projeler kapsamında ajanstan istenen destek miktarı ise yaklaşık 95 Milyon TL olarak gerçekleşti.

EN ÇOK BAŞVURU EKONOMİK KALKINMAYA

Proje başvuru istatistiklerinin detayları hakkında bilgi veren İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, söz konusu destekler ile gerçekleştirilecek proje ve yatırımların bölgedeki üretim ve istihdama önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Bülent Özkan, “En fazla başvuru Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 129 projeyle geldi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunan 93 projenin 24’ü Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı, 32’si Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı, 24’ü Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve 13’ü Turizm Altyapısı Mali Destek Programı olarak belirlendi." dedi.

Destek programları kapsamında yapılan proje başvurularının, dört aşamadan oluşan sıkı bir değerlendirme sürecinden geçtiğine dikkat çeken Özkan, ajansın projeler teslim alındıktan sonra değerlendirme süreçlerine kesinlikle müdahale edilemediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler