YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Türk gençliğine miras bırakılacak

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Amar Addadi, Mersin'de 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunlarının ardından, Türk gençliğine miras bırakacaklarını bildirdi.

2013 Türk gençliğine miras bırakılacak

Addadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz'e kıyısı bulunan bütün ülkelerin 2013 Akdeniz Oyunlarının yapılacağı Mersin'i harita üzerinde tanıdığını, heyecanla beklemeye başladığını belirtti.

Akdeniz Oyunlarının daha önce gerçekleştirildiği şehirlerde olağanüstü değişikler yaşandığını, söz konusu kentlerin tamamen farklılaştığını ifade eden Addadi, bu etkinliğin Mersin'de de çok büyük yararlar sağlayacağını kaydetti.

Addadi, şöyle konuştu.

''Akdeniz Oyunları'nı düzenlemiş olan şehirlerde çok büyük gelişmeler, değişiklikler oluyor. Alt yapı sorunu tamamlanıyor, yeni yollar yapılıyor ve çok farklı spor tesislerine kavuşuluyor. Şunu açıkça söyleyebilirim ki, Akdeniz Oyunları, arkasında her zaman o şehre bir miras bırakıyor. Biz de, Mersin'de 2013 yılında yapılacak oyunların ardından Türk gençliğine Mersin'de miras bırakacağız. Çünkü biz, her zaman arkamızda o kentin gençliğinin hizmetine muhteşem bir alt yapı, muhteşem tesisler bırakıyoruz''

Akdeniz'e kıyısı bulunan bütün ülkelerin daha şimdiden Türkiye ve Mersin'i tanımaya başladığına dikkat çeken Addadi, ''2013 Akdeniz Oyunları nedeniyle Mersin ve Türkiye, uluslararası arenada daha çok tanınacak. Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkeler şimdiden 2013 yılını beklemeye başladı, heyecanla Mersin'i görmek için sabırsızlanıyorlar. Bu nedenle gerçekten Mersin'in imajının büyümekte olduğunu ve uluslararası boyuta taşındığını söyleyebilirim'' dedi.

-3 YENİ SPOR DALI-

Addadi, Akdeniz Oyunlarında 2013 yılına 3 yeni spor dalının ilave edildiğini de söyledi.

Akdeniz Oyunlarında, su kayağı, badminton ve tekvando dallarının da eklendiğini vurgulayan Addadi, ''Bu aslında uluslararası federasyonların taleplerine göre gerçekleştirildi. Uluslararası federasyonlar kendi sporlarının Akdeniz Oyunlarına alınmasını istediler. Biz de, üyeler olarak ilk kez bu spor dallarının Akdeniz Oyunlarına dahil edilmesine oy birliği ile karar verdik'' dedi.

Addadi, 2013 Akdeniz Oyunlarında çok büyük bir gelişme sağlanacağını ve genelde en son teknolojik araçların kullanılacağını ve sportif etkinliklere çok büyük bir katılım beklediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler