YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"2013 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası"na Doğru

Erzincan Valisi Selman Yenigün, 2013 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nın Erzincan'da yapılacak olmasının önem taşıdığını söyledi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, 2013 Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nın Erzincan'da yapılacak olmasının önem taşıdığını söyledi.

Vali Yenigün, Rusya ve İran'ı dünya şampiyonasında temsil edecek sporcuları belirlemek için Erzincan'daki 2 bin 30 rakımlı Keşiş Dağları'nda düzenlenen yarışları izlemek üzere Çakırman mevkisine geldi.

Rusya ve İran'dan sporcuların yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Japonya ve Fransa'dan yamaç paraşütçülerin de katılımıyla 22 Eylül'de başlayan yarışların son etabının startını telsizle İngilizce veren Yenigün, yarışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu uluslararası yarışın Rusya'nın organizesinde, Türkiye'deki yamaç paraşütü yetkililerinin desteğiyle düzenlendiğini söyledi.

Erzincan'ın yamaç paraşütü, rafting gibi doğa sporları için uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Yenigün, "Bu nitelikli ve her yerde yapılamayan spor branşlarının ilimizde her geçen gün daha gelişerek, daha genişleyerek, büyüyerek yapıldığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki yıl dünya şampiyonası burada yapılacak. Dünya çapındaki spor aktivitesinin ilimizde yapılacak olması önem taşıyor" dedi.

-Yarışlar renkli görüntülere sahne oldu-

Rusya'dan 60, İran'dan 15, Japonya'dan 3, Fransa'dan 4, Azerbaycan'dan 2 ve Türkiye'den 16 sporcunun katılımıyla 22 Eylül'den itibaren devam eden yarışlar, renkli görüntülere sahne oldu.

Günlük ortalama 80-120 kilometrelik bir mesafede uçuş yapan sporcular, belirlenen noktalara ulaşarak puan topladı. Rusya ve İran'ın dünya şampiyonası kadrosunu belirlediği yarışta, tüm ülkelerin sporcuları elde ettikleri puanlarla dünya sıralamasındaki yerlerini belirledi.

Erkekler kategorisinde Rusya'dan Sergey Yatyshev'in 993 puanla birinci, Türkiye'den Murat Çiftçi'nin 837 puanla ikinci ve Rusya'dan Yury Mishanin'in 783 puanla üçüncü olduğu yarışlarda, bayanlarda Rusya'dan Daria Krasnova 3 bin 58 puanla birinci, Japonya'dan Yuki Safo 2 bin 436 puanla ikinci ve aynı ülkeden Emi Igawa 2 bin 295 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Genel klasmanda ise Rusya'dan Sergey Latyshev topladığı 3 bin 569 puanla birinci, Yury Mishanin 3 bin 172 puanla ikinci ve Türkiye'den Murat Çiftçi 3 bin 159 puanla üçüncü oldu.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler