YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gaziantep'teki kamu kurumları yatırımlarının değerlendirilmesi için, 2013 yılı 1. dönem il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlendi.Vakıflar...

2013 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gaziantep'teki kamu kurumları yatırımlarının değerlendirilmesi için, 2013 yılı 1. dönem il koordinasyon kurulu toplantısı düzenlendi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya, Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın yanı sıra, ilgili kurum başkanları katıldı. Toplantı, Vali Erdal Ata'nın 2012 yılının genel değerlendirilmesini yapmasıyla başladı.

Projeleri değerlendiren Ata, "Genel bütçeli kurumlarımız tarafından yürütülen projelerin genel değerlendirilmesine bakıldığında yürütülmekte olan toplam 251 projenin bütçeleri 2 milyar 654 milyon 95 bin 637 TL olup önceki yıllar harcaması 1 milyar 137 milyon 808 bin 388 TL, 2012 yılı ödeneği 714 milyon 667 TL, dönem sonu yapılan harcama 455 milyon 33 bin 174 TL olarak gerçekleşmiştir. Çalışmalarda nakdi gerçekleşme yüzde 64, fiziki gerçekleşme ise ortalama yüzde 76 seviyesindedir" dedi.

Genel bütçeli kuruluşların proje çalışmalarının sektörel olarak dağılımını aktaran Ata, "2012 yılı yatırım büyüklükleri itibarıyla en çok bütçenin eğitime ayrıldığı görülmektedir. Yatırımların dağılımı incelendiğinde, eğitim yatırımları için yüzde 33, tarım yatırımı için yüzde 11, sağlık yatırımları için yüzde 1, enerji yatırımları için yüzde 4, ulaştırma yatırımları için yüzde 21 ve diğer kamu hizmetleri yatırımları için ise yüzde 30 olarak gerçekleştiğini görüyoruz" diye konuştu.

Vali Ata, konuşmalarına şöyle devam etti: "Tablolar gösteriyor ki ayrılan ödeneklerin bir kısmını kullanamadık. Daha önceki toplantılarda da gündeme getirmiştik. Tabi bunların bir kısmı; yatırım ödeneklerinin geç gelmesi, yatırımların geç belli olması, ihale sürecinde yaşanan birtakım sorunlar. Mesela eğitimle ilgili arsa bulmakta zorlanıyoruz ya da bulunan arsaların imarla ilgili birtakım sorunlarının çözülmesi zaman alıyor, birde ihalesi yapılan işlerin zaman zaman idari yargıya kadar uzatılması harcamaların yıl içinde yapılıp bitirilmesine bazen imkan vermiyor. O nedenle 2013 yılında; henüz sene başındayız, özellikle yeni başlayacak yatırımlarda, yatırımcı kuruluşların müdürleri, görevli arkadaşlar, lütfen azami gayreti göstersinler. Bundan önce ihalesi yapılan, bir sorunu olmayan, hazır olan yatırımların bir an önce ihaleleri yapılsın. Hiç değilse 2013 yılında, 2012 yılındaki oranların daha üstünde bir gerçekleşme yüzdesini sağlamamız gerekiyor. Ben 2012 yılında yapılan bu çalışmalarda emeği geçen başta yatırımcı kuruluş müdürü arkadaşlarımıza, ilçe kaymakamlarımıza, daire müdürü arkadaşlarımıza ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler